Бранислав Ђурђев, нови члан скупштине ФК Војводина

Избор Бранислава Ђурђева у чланство скупштинског сазива ФК Војводина препознат је у светлу опредељења клупског руководства да у клубу и око њега окупи квалитетан кадар Војводини оданих људи.
с
Фото: приватна архива

Осим што га за чланство препоручује страст заклетог војводинаша, хроничари су препознали и вредност некадашњег члана омладинске екипе Војводине која је 1990. године освојила титулу државног шампиона, последњег такмичења у заједничкој нам држави.

-Да, тада је Дневник писао да сам у финалу против Будућности дао гол са 30 метара у Клинсмановом стилу – кроз смех се присећа Ђурђев. -  Нашу титулу додали смо оној сениорској, освојеној у претходној сезони. Било је то фантастично време за наш клуб. Сећам се, до тријумфа нас је водио Илија Пантелић и честитао нам речима да смо положили значајан испит у животу, испит зрелости. Била је то сјајна генерација са Душаном Мијатовом, Миодрагом Пантелићем, Срђаном Бајчетићем, Љубишом Дунђерским...

На полуфиналном турниру у Сплиту Војводина је тада елиминисала Вардар (5:0), Копарт (2:0) и Хајдук (2:1), да би у финалу против Будућности у Новом Саду славила са 4:0 (Смајић и Ђурђев по два гола), а у Подгорици 1:1 (Пантелић). У међувремену, Ђурђев је дипломирао на Правном факултету. Редован је посетилац Војводининих утакмица. И не само посетилац...


У Купу циљ је финале

У четврт-финалу Купа Србије Војводина ће 3. маја гостовати код Радничког у Нишу. На основу недавне првенствене победе против Нишлија (4:1) Новосађани су означени као фавори за пласман у полуфинале.

-Наш циљ је пласман у финале Купа – жреб је прокоментарисао тренер Војводине Радослав Батак. – Што се гостовања у Нишу тиче ми јесмо првенствени сусрет одиграли како смо желели, што је и резултирало нашом убедљивом победом. То искуство смо одавно архивирали, али сада ће нам послужити у припреми за нови окршај са Нишлијама. Знамо шта нам је чинити, мада у Купу ништа није извесно, игра се само једна утакмица, поправног нема.


-Војводина је моја друга кућа – каже нови скупштинар клуба. – Радује ме и охрабрује синергија људи који воде клуб, као и подршка Града Новог Сада. То јесте рецепт за препород нашег клуба и његов повратак на место које му на основу традиције и припада у српском и европском фудбалу. Срећан сам и захвалан на позиву да учествујем у раду Скупштине клуба, мислим да је то одличан начин да се клубу приклоне многи бивши играчи и да свако у оквиру сопствених могућности угради део себе у трајање Војводине.

Сагласни смо да тренутна позиција није у складу са вредностима тима и жељама навијачким. Партизан је следећа препрека на путу ка остварењу европског циља Војводине.

-Надам се и очекујем да ће играчи на терену доследно да следе резултате које постиже управа. До краја првенства сваки меч је за Војводину дерби. Зато, дужност свих војводинаша јесте да буду уз свој клуб у суботу, да заједно победимо великог ривала и да тако наставимо да сањамо наш европски сан – позивом навијачима завршио је разговор за Дневник Бранислав Ђурђев, некадашњи играч Војводине, данас заклети навијач и члан Скупштине клуба шампионске традиције, у чијем је стварању и сам учествовао. Дерби са Партизаном је у суботу у 20 часова.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести