Бранко Жигић: Морамо да будемо јаки и веома дисциплиновани

На принудну паузу фудбалери новосадског Пролетера отишли су након најубедљивије победе ове сезоне над Радом (5:0).
ФК Пролетер/Чекају да се лопта поново закотрља: Бранко Жигић
Фото: ФК Пролетер/Чекају да се лопта поново закотрља: Бранко Жигић

Сланобарци су тиме направили крупан корак ка безбедној зони и са мање фудбалских од оних животних брига проводе дане у изолацији.Успеси Сланобараца везани су за име шефа струке Бранка Жигића. Бивши капитен и помоћни тренер  Бранко Жигић је након одласка тадашњег шефа стручног штаба Милића Ћурчића прекомандован за првог тренера,а уписом на школовања за Про лиценцу именован је за шефа струке млађег новосадског суперлигаша.Како време пролази његов тренерски дар све више долази до изражаја.

- Пролетер ми је други дом.После 10 година играња и периода проведеног као помоћни трнер добио сам шансу од управе, на челу са Гораном Антићем и Стевом Буљићем за које су везани историјски успеси овог клуба, да будем шеф струке. Заиста сам био почаствован таквим поверењем и заиста се трудим да то и оправдам – каже  Жигић, који је до прекида првнства успешно водио Сланобарце.

Због вируса уследио је прекид такмичења, а Жигић је  са сарадницима дао упуства играчима  како да се понашају док лопта поново не крене.

- Стала је лопта широм Европе, противник је  невидљив и ни мало наиван. Играчи тренирају колико је то могуће у својим кућама и становима, труде се да одрже колико толико физичку спрему. Ником није лако, али је најважније да се строго прирџавамо упустава  како да се понашамо.  Само ако будемо испоштовали препоруке здравствених радника и Владе изаћи ћемо из свега овога са најмање могуће жртава. Само тако можемо да победимо и искрено се надам да ће се бубамара  у догледно врме  закотрљати теренима код и широм света . Моја порука тренерима, играчима, спортистима , деци, бакама и декама је да будемо психолошки јаки, да будемо одговорни и да останитемо код куће.

Жигић се сваки дан по неколико пута чује са фамилијом.

- Отац Јован (65) и мајка Милица (64) живе у Криваји и стриктно се придржавају уведених мера. Брат Никола живи у Валенсији са супругом  Сањом и троје деце,Милицом (12), Мирјаном (9) и Лазаром (6), и такође су веома дисциплиновани. Каже ми Никола да тамо  ситуација није ни мало повољна, улице су пусте, много је заражених, људи умиру.И они су у породичној изолацији и стриктно се придржавају уведених мера.

Након успешне играчке каријере, Никола је упловио у тренерске воде.

- После сјајне играчке и репрезентативне каријере, на позив некадашњег цимера Младена Крстајића Никола је прихватио да буде асистент у стручном штабу репрезентације. Доласком Тумбаковића остао је у стручном штабу, великим знањем и искуством допринео је да репрезентација избори бараж за Европско првенство. Пре ове паузе виђали смо се често обзиром да је  и Никола на школовању  за Про лиценце у Београду, што ће му и те како, као и осталим полазницима, бити од велике користи у наставку каријере. Верујем и надам се да  ћемо се сви радовати победи над вирусом, а касније и на спортском плану, Никола пласманом  на Европско првенство, а ја као тренер  суперлигаша Пролетрра и наредних сезона – поручио је  Бранко Жигић.

Михајло Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести