Братић: Домаћину поштовање, бодови нама

Ушло се у последњу трећину фудбалског првенства Србије и сада свака утакмица у себи доноси, у зависности од циљева екипа, повећани улог.
д
Фото: Ј. Грлић

Новој титули све је ближа Црвена звезда, Партизан је сигуран на другом месту, док се за позицију број три боре Војводина и Чукарички. Новосађани имају два бода предности, решени су да одоле налетима „брђана“, а уз то намера им је и да покушају да одбране трофеј победника Купа Србије. На другој страни, води се велика битка за опстанак у елитном рангу, која је постала и компликованија због најава да постоји могућност да из Суперлиге не испадне шест екипа, како је то било планирано.

Управо због тога, угрожени тимови покушавају што пре да се извуку из опасне зоне, а тренутно први „испод црте“ је Рад. У среду екипа Војводине одлази на ноге „грађевинарима“ и, упркос поразу тима тренера Милана Милановића у Инђији (0:1), очекује се да то буде занимљив окршај, у којем је, наравно, улога фаворита на страни Новосађана. Ипак, умео је састав из Београда често непријатно да изненади црвено-беле из највећег града у АП Војводина, они то имају на памети и припремају се, уз пуно поштовање према ривалу, да освоје сва три бода.

- Не постоје више утакмице које се могу окарактерисати као лаке, а то свакако није ни сусрет с Радом који је пред нама - рекао је Видак Братић, један од асистената шефа стручног штаба „Старе даме“ Ненада Лалатовића. - Београђани се боре за опстанак и сигурно је да ће дати све од себе не би ли нас изненадили и победили. После ни мало лако победе над Новим Пазаром, ми на Бањицу одлазимо растерећени, али и свесни чињенице да је јако тешко савладати тимове који се боре за голи суперлигашки живот.


Тројац и даље ван терена

У дуелу с Новим Пазаром у комбинацији за тим Војводине и даље није било Мирка Топића, Миљана Вукадиновића и Немање Човића, играча који су веома важни за црвено-беле и који се опорављају од повреда.

- Нажалост, ни на једног од њих највероватније нећемо моћи да рачунамо ни за дуел на Бањици - подвукао је Видак Братић. - Међутим, очекујем њихов повратак у екипу у најскорије време, чиме ћемо додатно добити на квалитету и снази у најважнијем делу сезоне.  


Свестан је Братић тога да „грађевинари“ овог пролећа играју много боље него јесенас.

- То је тачно, јер су се појачали искусним играчима, попут нападача Калуђеровића, голмана Кахримана или штопера Трнинића. Да је играо овако у првом делу првенства, Рад би данас сигурно био изван борбе за опстанак. Управо због тога и кажем да је пред нама веома тешка утакмица, али је сигурно и то да ћемо у њу да уђемо без икаквих калкулација и с израженом жељом да освојимо бодове.

Тим с Бањице умео је да буде веома неугодан ривал за Вошу у неким ранијим временима.

- Свесни смо тог податка и сигурно је да ћемо да упозоримо играче на ту чињеницу. Не желимо да допустимо никакво изненађење, хоћемо да освојимо треће место у Суперлиги, па су нам бодови с Бањице од велике важности. Постоји могућност да тамо терен неће бити у најбољем стању, али у томе не тражимо никакав алиби, јер какав буде нама, такав ће да буде и домаћину - додао је Видак Братић, помоћни тренер старијег новосадског суперлигаша.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести