Буач верује у боље игре Војводине

Иако је најавио да ће у недељу, дан по доласку с мини-припрема на Златибору, фудбалери Војводине имати слободан, шеф стручног штаба новосадског суперлигаша Владимир Буач променио је одлуку.
Trening vosse1
Фото: Dnevnik.rs

Наиме, како је због снега изостала контролна утакмицу с црногорском екипом Дечића, Новосађани нису могли да одраде ни тренинг, па је млади стручњак проценио да је боље да јуче буду на терену, а да дан паузе добију данас. Црвено-бели су стога у пуном саставу вежбали у свом Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, почињући на тај начин и припрему за првенствену утакмицу у Земуну, која је на програму у суботу, од 15 часова.

„Временске (не)прилике на Златибору нису нам дозволиле да одиграмо планирану тренинг-утакмицу, јер нисмо желели да ризикујемо евнтуалне повреде играча по тешком терену“, објаснио је Буач.

„Проценили смо да је боље да данас одрадимо добар, квалитетан тренинг, а да фудбалерима сутра омогућимо дан паузе.“

Оцењујући у најкраћим цртама рад у протеклих недељу дана, први човек струке црвено-белих је рекао:

„Одлично смо радили и имали смо седам добрих тренинга. Штета је једино што нисмо одиграли утакмицу, али смо и без тога више него задовољни учињеним. Добро је и то што, осим неких ситница, нисмо имали проблема с повредама играча и једино је Лазаревић имао благу повреду зглоба која ће ускоро бити санирана и очекујем да се за дан-два прикључи раду.“

Најављујући одлазак на планину, Буач је нагласио да је један од приоритетних циљева да се играчи боље упознају међусобно и да изграде здраву и добру тимску атмосферу.

„Ван терена било је уживање посматрати ове момке, јер видео сам да сви одлично функционишу“, категоричан је био млади тренер. „Налазили су се у великим групама када су имали неке своје активности. Исто важи, што је још битније, да се та добра атмосфера примећивала и на самим тренинзима. Конкуренција постоји, али реч је о оној здравој, позитивној конкуренцији, која појединце може само да мотивише на још бољи и преданији рад. Постоји основ да верујем у боље игре екипе Војводине, а када је тако, сигуран сам да ће с њима доћи и још бољи резултати.“

У среду је пред Вошом тренинг-утакмица у Чуругу, где ће наступити играчи с мањом минутажом, док ће остали одрадити јак тренинг у ФЦ “Вујадин Бошков”.

Текст и фото:  А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести