Буач: Звезда фаворит, али се не предајемо унапред

НОВИ САД: Улога фаворита у предстојећем дербију припада Цревеној звезди, изјавио је нови шеф стручног штаба ФК Војводина Владимир Буач али је и додао да се Воша не предаје ни пред један меч.
Vladimir Buač trener ČSK-a Foto: Dnevnik.rs
Фото: Владимир Буач тренер ЧСК-а Фото: Дневник.рс

У дербију 11. кола Супер лиге Србије, фудбалери Војводине у недељу гостују екипи Црвене звезде у Београду.

“Мислим да смо на претходна четири меча направили одличну увертиру пред дуел против Црвене звезде, а оно што ме радује јесте добра атмосфера у екипи и однос играча према обавезама, односно њихово залагање на тренинзима и утакмицама. С друге стране, мислим да ове сезоне Црвена звезда и Партизан доста одскачу од остатка лиге”, рекао је Буач.

Додаје да је Црвена звезда задржала своје најбоље играче, који су прошле сезоне правили разлику, и притом довела доста добрих појачања, што се рефлектује кроз њихову позицију у првенству и пласман у групну фазу Лиге Европе.

“Кад на то додамо и оно што се дешавало и што се дешава у Војводини у последње две недеље, јасно је да је Црвена звезда фаворит на овом мечу”, каже Буач.

Каже да, без обзира на ситуацију, клуб као што је Војводина не сме да се задовољава малим стварима, нити да се преда пред било коју утакмицу и то дефинитивно неће урадити.

“Од играча се захтева да дају све од себе и одиграју најбоље што могу у овом тренутку, а лично верујем да ће то бити довољно за позитиван резултат. Не волим то што сам у протеклом периоду много пута чуо да не треба да имамо притисак пред ову утакмицу и да немамо шта да изгубимо. Ја мислим супротно, јер можемо да изгубимо бодове, а свако ко је део Војводине мора да има притисак и мислим да ће нам то свима помоћи да схватимо важност утакмице. Истински верујем у играче и то да ћемо у недељу направити позитиван резултат. Повређених играча немамо и сви су спремни за меч”, рекао је Буач.

Утакмица између Црвене звезде и Војводине играће се у недељу на стадиону “Рајко Митић” са почетком у 17 часова.

Р. Д.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести