Челсију пехар Лиге Европе

БАКУ: Фудбалери Челсија после сјајне партије у другом делу меча успели су да саваладају у Бакуу у дербију источног Лондона екипу Арсенала и да освоје Лигу Европе.
celsi liga evrope
Фото: Tanjug (AP Photo/Luca Bruno)

„Плавци“ су у меч ушли некако бојажљиво, али како је утакмица одмицала играли су све боље и предвођени изванредним Еденом Азаром стигли до вредног трофеја, који су други пут освојили. С друге стране  Арсенал је сезону завршио разочаравујће и следеће сезоне неће играти у Лиги шампиона. У првих тридесетак минута утакмица је више личила на шаховску партију, играчи су се стриктно придржавали тактичких задатака, па прилика и није било. Играло се претежно на средини терена, са кратким пасовима, нешто агилнији су били фудбалери Арсенала, али осим ударца Џаке, који је лизнуо пречку, ништа вредно се није догађало. А онда негде  око тридесетог минута „пробудили“ су се фудбалери Челсија и полако преузели инцијативу.

Фото: Tanjug (AP/Luca Bruno)

Друго полувреме боље су отворили фудбалери Челсија. После лепог напада, „плавци“ су повели. Емерсон је на левој страни преварио свог чувара и упуту оштар центаршут, Жиру је само подметнуо главу и лопта је поред Чеха завршила у десно доњем углу. 

Погодак Жируа отворио је утакмицу, у наставку меча играло се много предузимљивије, маштовитије и жустрије. Арсенал је покушао да намтне игру, међутим , после десетак минута Челси је постигао и други гол. Ковачић је проиграо Азара, који је лепо пронашао Педра, а омалени нападач је реаговао сјајно погодио леви доњи угао.

Само неколико минута касније све је било готово. Ковачић је нанизао неколико играча, лепо упуслио Педра који  је продужио лопту до Жируа, корпулентог Француза је с леђа срушио Мејталанд – Најс, а судија Роки је без размишљања показао на белу тачку. С линије пенала Азар је био сигуран.

Арсенал се није предавао и само пет минута касније после једне гужве, Ивоби  је са двадесетак метара погодио десни горњи угао. Међутим, само што се кренуло с центра „плавци“ су постигли нови погодак, Азар се лепо снашао после одбијене лопте и лако матирао Чеха.

Покушали су фудбалери Арсенала да смање резултат, имали су  и неколико лепих прилика, али нису имали среће.

Г. Ковач 

ЧелсиАрсенал 4:1 (0:0)

БАКУ: Олимпијски стадион, гледалаца 66.000, судија: Роки (Италија). Стрелци: Жиру у 49.  Педро у 60. Асар (из пенала) у 64. и 72. за Челси, а Ивоби у 69. минуту за АрсеналЖути картон: Педро, Кристенсен  (Челси). 

ЧЕЛСИ: Аризабалага 7, Аспиликуета 7, Кристенсен 7, Двид Луиз 6, Емерсон 7, Жоржињо 7, Канте 7, Ковачић 8 (Баркли), Педро8 (Вилијан), Азар 9 (Запакоста), Жиру 8.

АРСЕНАЛ: Чех 7, Папастатопулос 6, Кошћелни 7, Монреал 6 (Гендузи) - Мејтланд-Најлс 6, Тореира 6 (Ивоби), Џака 7, Колашинац 6, Озил 6 (Вилок) – Обамејанг 6, Лаказет 6.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести