Четвртфинале СП: Французи заслужено у полуфиналу, Уругвај слаб противник

Французи су без великих проблема савладали Уругвајце у четвртфиналу Светског првенства з Русији резултатом 2:0.
EPA-EFE/VASSIL DONEV
Фото: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Уругвајци су били ти који су почетком утакмице диктирали темпо и правили шансе. Већ у петом минуту Нандез је шутирао, али је његов ударац блокиран.

А онда су Уругвајци имали најбољу прилику у првом полувремену, а испоставило се и у целој утакмици. Наиме, у 13. минуту након убачене лопте, Стуани је тукао главом. Лопта је ишла у дољи леви угао, међутим, истакао се Лорис који је фантастичном парадом сачувао своју мрежу.

А онда се Француска ослободила притиска и само минут касније имала је велику прилику! Павар је центрирао, Жиру је главом пребацио  лопту на другу стативу за Мбапеа. Међутим, млада нада ФФранцуске је шутирао главом и то лоше преко гола. 

Наредних 20-так минута игра је успорен бројним прекршајима, да би у 40. минуту Французи прекинули пост за 1:0.  Након што је Бекантур напрацвио прекршај на Толисоом и добио жути картон, Гризман је одлично центрирао из слободњака. Варан је сјајно скочио и главом послао лопту иза леђа голмана Муслере.

И управо Муслера, одмах на пчетку другог полувремена прави две ужасне грешке. Прва је прошла без последица, али је друга била кобна.  Најпре му је Гризман одузео лопту у шеснаестерцу али није могао из мртвог угла да погоди гол.

Фото: EPA-EFE/VASSIL DONEV

 А онда у 62. минуту, Гризман туче са око 17 метара, а Муслери лопта прелази преко прстију и улази у мрежу за 2:0 за Французе.

У наставку утакмице, Уругвајци су су покушавали да достигну предност, али их Французи нису тако лако пуштали да угрозе Лорисов гол.

Фото: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

У 70. минуту је дошло до велике гужве када је Мбапе пао, односно одглумио прекршај. Дошло је до вербалног дуела, ап и до гурања, па су жуте картоне добили Мбапе, Погба, Родригез и Годин.

Французи су рутински привели утакмицу крају, а Уругвај је био слаб противник за Француску, пре свега без једног од најбољих у својим редовима Едисона Каванија, који је остао на клупи због повреде.

Француска ће у полуфиналу играти против победника из сусрета Бразила и Белгије, који је на распореду вечерас у 20 часова.

Р. Д.

Фото: EPA-EFE/VASSIL DONEV
Фото: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести