Човић после Литваније, пред Партизан: Најмање је важно ко постиже голове

Пред полазак на пут у Литванију, тренер фудбалера Војводине Славољуб Ђорђевић нагласио је да ће у Паневежису његова екипа играти за резултат и да га ништа друго не интересује- с те тачке посматрано, млади стручњак има разлога да буде више него задовољан, јер су црвено-бели савладали домаћина (1:0) и створили лепе услове да се нађу у 3. колу квалификација за Лигу конференција.
nemanja covic J. grlic
Фото: J. Grlić

Уколико елиминишу литвански тим после реванша на “Карађорђу”, Новосађане очекује знатно тежи посао у двомечу с аустријским ЛАСК-ом из Линца, али о томе баш нико међу њима не жели да прича.

- Идемо од утакмице до утакмице, ушли смо у заиста јак ритам веома тешких мечева, па ћемо, дај Боже, о ЛАСК-у причати када буде дошао на ред - рекао је стрелац  спектакуларног гола у Паневежису Немања Човић. - Најважније је то да смо испунили циљ и да, додуше помало и уморни од пута, сада можемо да се посветимо сутрашњем дербију с Партизаном.

Човић је у Литванији, у 70. минуту, на маестралан начин окончао лепу акцију, у којој га је сјајно упослио млади Дејан Зукић. Уследио је топовски ударац из тешке позиције, после којег голман Голас није имао ама баш никакву шансу да заштити своју мрежу.

 

Када смо успели да останемо непоражени у дуелу са Црвеном звездом у Београду, сигуран сам да можемо да изнесемо и дуел с Партизаном

- Зукић ми је послао одличан пас у простор, после којег сам се нашао близу гола, али без много могућности да другачије окончам акцију. Нисам могао никоме да пошаљем повратни пас, одлучио сам се да шутирам, а лопта ми је баш легла и завршила тамо где сам то и желео. Најважније је да смо победили, јер простора за одмор немамо и већ смо се посветили сутрашњем сусрету с београдским црно-белима.

У прве две званичне утакмице у новој сезони Војводина није примила гол, промовишући тимску игру као највећи адут. У недељу на „Карађорђе” стиже амбициозни тим Партизана, који је у 1. колу, на истом месту, просто згромио екипу Пролетера (4:0).


Продаја карата

У продаји су улазнице за дерби између Војводине и Партизана. Утакмица се игра на стадиону “Карађорђе”, с почетком у 21 сат, а цена карата износи 800 (запад), 600 (исток) и 500 динара (југ и север).

Данас ће улазнице за запад, исток и југ моћи да се купе на благајни између јужне и западне трибине, у периоду од 16 до 20 часова.  Сутра, на дан утакмице,  карте за запад моћи ће да се купе на истој благајни, од 14 часова, до почетка сусрета. За Исток ће оне бити у продаји на благајни на источној трибини (поред ресторана “Огњиште”) у истом периоду. Улазнице за југ продаваће се, од 14 часова до почетка сусрета, на благајни поред некадашњих тениских терена на јужној страни стадиона, док ће карте за север у продаји бити у шопу навијача Војводине на Западу, од 18 до 20.30 часова.

У договору с полицијом, из безбедносних разлога одлучено је да су западна, источна и северна трибина предвиђене за симпатизере Воше, док је за навијаче Партизана резервисана јужна трибина. У складу с прописаним мерама за сузбијање коронавируса, за сваку трибину у продају је пуштен број улазница који одговара половини капацитета тог дела „Карађорђа”.


- Када смо успели да останемо непоражени у дуелу са Црвеном звездом у Београду, сигуран сам да можемо да изнесемо и дуел с Партизаном. Чини ми се да је “парни ваљак” у бољој форми дочекао почетак сезоне од вечитог ривала, што потврђују и његове две победе. То је, без сумње, подигло ниво самопоуздања код његових играча, али смо и ми добро стартовали и верујемо да можемо да одиграмо добру утакмицу и остваримо циљ.

На питање да ли би волео да се поново упише у листу стрелаца, Човић је одговорио:

- Важно је то да ми постижемо голове, а много мање је битно ко ће да буде стрелац. Колективна, дисциплинована и тимска игра донела нам је жељене резултате и нема разлога да у том рецепту било шта мењамо. Пред нама је нова, изузетно тешка утакмица, али дочекаћемо је максимално спремни и вољни да пред нашим навијачима покушамо да стигнемо до сва три бода.

А. Предојевић 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести