ЦРНО-БЕЛИ ДВА КОРАКА ДАЉЕ ОД ТИТУЛЕ Младост – Партизан  1:1 (1:0)

БЕОГРАД: Нерешеним резултатом  на гостовању код Младости у Лучанима Партизан се удаљио још два корака од позиције број један, на којој је провео већи део сезоне.
1
Фото: partizan.net/Screenshot

И на гостовању у Лучанима Захид је шансе стварао, а његови саиграчи су пропуштали могућности да савладају одличног Стаменковића на голу домаћег тима.

Тако је офанзивни Партизанов везиста асистирао Ковачевићу за скок и шут главом изнад пречке, потом је мајсторски спустио лопту главом на ногу Баждару, али је црно-бели трагичар овог пролећа најпре лепо осмислио и реализовао простор за шут, да би у наредном моменту послао лопту далеко покрај гола у гол-аут.

У одсуству сарадње у екипи, Захид је решио да сам заврши соло акцију на ивици шеснаестерца, шутирао је прецизно у „деведесетку“, идеално за нову Стаменковићеву параду и утисак о најбољем појединцу првог дела сусрета.

У завршници полувремена, један минут до одмора, севнула је контра Лучанаца, чију су завршницу, за вођство Младости, завршили пословични асистент тима Варјачић и стрелац Бојић, после безуспешног покушаја Ковачевића да у скоку одбије лопту испред голмана Јовановића.

У другом полувремену, у екипи Партизана, уместо Баждара и Кастиља, игру су наставили Николић и Натхо, нешто касније и Калулу уместо Северине, али је прву шансу опет имала Младост, конкретније Величковић који није успео да изједначењем заврши слалом кроз казнени простор гостију.

Са девет метара шутирао је покрај гола. Када је Езе у 69. минуту промашио што се машити не може, као да је наслутио расплет који су режирали Натхо и Захид пет минута пре краја, за Николићеву реализацију и изједначење и, испоставило се, коначан резултат утакмице.

ЛУЧАНИ: Стадион „Младости“, гледалаца 3.000, судија Предраг Јањуш (Панчево), стрелци: Бојић у 44. за Младост, а Николић у 85. минуту за Партизан.

МЛАДОСТ: Стаменковић 6,5, Андрић 6, Цветиновић 6, Јоксимовић 6, Варјачић 6,5, Тумбасевић 6, Пејовић 6, Удовичић 6,5, Ћирковић 6,5, Бојић 6,5 (Езе 6), Величковић 6 (Жунић) .

ПАРТИЗАН: Јовановић 6, Стојковић 6 (Филиповић 6), Ковачевић 5 (Трифуновић 6), Марковић 6, Антић 6, Овусу 5,5, Кастиљо 5,5 (Натхо 6), Северина 5,5 (Калулу 6), Захид 6,5, Гох 6, Баждар 5 (Николић 6,5).

Л.Б-з.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести