Црно-бели пред пласманом у групну фазу Лиге конференција

У првој утакмици плеј-офа за пласман у Лигу конференције фудбалери Партизана остварили су предност у односу на малтешки Хамрун која им даје велике шансе за пролазак у групну фазу.
ФК Партизан/Фудбалери Партизана су пред пласманом у Лигу конференције
Фото: ФК Партизан/Фудбалери Партизана су пред пласманом у Лигу конференције

Ваљак је одиграо најбољу утакмицу од почетка сезоне и има чему да се нада

 Партизан је покушао са новом фомацијом 3-4-3 да се наметне али Малтежани су били опасни по боковима и имали шансу преко Џонија који је на срећу изболикран. Гости су на почетку изгледали опасније али онда су црно-бели из високог пресинга дошли до шансе када је шта Менига Бонело одбранио. Партизанова упорност се исплатила у 16. минуту када је Живковић пресекао једну лопту, одиграо до Менига овај из прве проиграо Рикарда који је био сигиран реализатор. Партизан је играо добро и после корнера на другој стативи Урошевић је сметио лопту у мрежу.Тактика тренера Петрића је уродила плодом – ваљак је истрчао сјајну контру коју је Дијабате крунисао голом. У финишу полувремена Хамрун је постигао гол преко Џонија али је он оправдано поништен због фаула над Александром Поповићем.

Малтежани су агресивније ушли у друго полувреме са намером да што пре постигну гол који бих вратио у игру. И то им се исплатило у 52. минуту када је после корнера Борг дао гол. Црно-бели очигледно још увек нису успели да реше свој горући проблем – а то је дефанзивни прекид. И, опет нимало поучени претходним искуством Београђани умало нису приимили гол после слободног ударца, срећом Поповић је интервенисао. Партизан је био у подређеном положају, много слабије изгледао него у првом полувремену. После дуго времена ,,ваљак“ је извео добру акцију алли Дајабате није успео да је искористи. Одмах затим, после корнера, Марковић је био у прилици али није успео лопту да спроведе у мрежу. Своју одличну игру Андраде је крунисао голом, прецизним шутем са дванаест метара. За коначних – 4:1.

Партизан – Хамрун 4:1 (3:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 10.000 Судија: Глова (Словачка). Стрелци: Рикардо у 16, Урошевић у 26, Дијабате у 34. и Андраде у 79. за Партизан а Борг у 52. минуту за Хамрун.     Жути картони: Живковић, Белић (Партизан) а Борг (Хамрун).  

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Марковић 6,5, Вујачић 6, Саничанин 6, Живковић 6,5, Фејса 6, Андраде 7, Урошевић 7, Дијабате 7, Рикардо 7, Мениг 7 (Белић 6,5).

ХАМРУН: Бонело 6,  Корбалан 6, Борг 7, Бјеличић 6, Камензули 6, Емерсон 6, Жилаумјер 6, Прша 6,5, Џони 6,5 (Додо 6), Недељковић 6 (Машике 6), Домингос 6,5.

И. Лазаревић    

Резултати:

 БАРАЖ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ

 Ференцварош – Шамрок Роверс 4:0

 Аполон (л) – Олимпјакос 1:1

Цирих – Хартс 2:1

Малме – Сивасопор 3:1

 Пјуник – Шериф 0:0

Лудогорец – Жалгирис 1:0

Хелсинки – Силкеборг 1:0

Дјипро – АЕК (Л) 1:2

Гент – Омонија 0:2

 Аустрија – Фенербахче 0:1

 

 БАРАЖ ЗА ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА

Раков – Славија (П) 2:1

Макаби (ТА) – Ница 1:0

Молде – Волсбергер 0:1

 ЦСКА (С) – Базел 1:0

РФС – Линфилд 2:2

Словачко – АИК Стокхолм 3:0

Јанг бој – Андерлехт 0:1

 Универзитатеа – Хапоел (БШ) 1:1

Башакшехир – Ројал Антверп 1:1

Вадуз – Рапид 1:1

Зрињски – Слован (Б)1:0

Марибор – Клуж 0:0

Келн – Фехервар 1:2

ФЦСБ – Викинг 1:2

Лех – Дуделанж 2:0

Виљареал – Хајдук           4:2

Вест Хем – Виборг  3:1

Алкмар – Жил Винсенте 4:0

Фиорентина – Твенте 2:1

Партизан – Хамрун 4:1

Шкупи – Балкани 1:2

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести