Црвена Звезда данас игра реванш против Спарте у Лиги Европе

Фудбалери Црвене звезде у добром расположењу су отпутовали у Праг, где их данас у 19 часова чека меч са Спартом  у реванш утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе.
zvezda
Фото: Dnevnik.rs

Пре недељу дана на “Маракани” Црвена звезда је после сјајне игре славила са два гола разлике (2:0)  и има лепе шансе да се пласира у последњи круг квалификација у плеј – оф.  Наравно, да би успели београдски црвено – бели морају поновити  добру игру и ако је могуће постићи погодак.

 

“ Спарта је озбиљан тим и мораћемо много да се потрудимо да бисмо прошли у наредно коло. Не смемо да дозволимо себи луксуз да се опустимо због два гола предности и морамо да остенемо фокусирани на детаље. Ниједног тренутка не сме да нам падне концентрација, а ми смо у првом мечу показали колико добро можемо да одиграмо “, рекао је Мичел Доналд, уочи поласка екипе Црвене звезде за Праг.

Дамјан ле Талек, Француз из редова српског вицешампиона, позива саиграче на опрез.

“ Чеси имају озбиљан тим и сигурно ће дати максимум да би прошла у наредну рунду. Веома смо опрезни, али и веома мотивисани да још једним добрим резултатом потврдимо добру игру и резултат из Београда. Из меча у меч наша екипа се диже и битно је да још једном одиграмо добро “,   рекао је Ле Талек.


Рикардињо остао у Београду

Експедиција Црвене звезде јуче је 10.30 кренула за Праг, а међу путницима нема Бразилца Рикардиња, момка, који је на почетку прелазног рока стигао као велико појачање из Шерифа из Тираспоља због лоше форме. Крилни нападач није оправдао поверење у уводних неколико мечева у сезони, због чега је, када је напуштао игру у првом сусрету са Спартом, добио звиждуке на Маракани

Шеф стручног штаба српског вицешампиона одлучио се за следеће играче: Милана Борјана, Дамира Кахримана, Филипа Стојковића, Марка Гобељића, Вујадина Савића, Дамјана Латалека, Срђана Бабића, Душана Анђелковића, Милана Родића, Бранка Јовичића, Мичела Доналда, Уроша Рачића, Луку Аџића, Немању Радоњића, Славољуба Срнића, Немању Милића, Ненада Милијаша, Гелора Кангу, Ричмонда Боаћија и Александра Пешића.


Фудбалер Црвене звезде Александар Пешић рекао је да екипа има много самопоуздања и је на играчима да искористе предност у реваншу против Спарте.

“ Атмосфера у екипи је од самог почетка припрема била фантастична, свака победа нам улива додатно самопоуздање и то се рефлектује и на терен. Мислим да је утакмица против Рада била одлична увертира за важан меч који нас чека у четвртак. Имамо добар резултат и сада је на нама да на најбољи начин искористимо предност коју смо стекли у Београду “,  рекао је Пешић.

Пешић, некадашњи нападач Тулуза и Аталанте који је прошле године дебитовао за репрезентацију Србије, дао је два гола у прва два кола Супер лиге.

“ Имамо довољно играча и можемо да комбинујемо саставе. Много нам значи што имамо готово две екипе и што тако можемо да парирамо својим протиницима и у првенству и у Европи. Радује ме што смо на оба фронта пођднако успешни “, додао је Пешић.

Меч између Спарте и Звезде на програму је данас од 19 часова.

С. Р.
 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести