Црвена Звезда очекује много од гостовања у Краснодару

Читаву деценију Црвена звезда и њена навијачка армија чекају јесен у Европи. До великог циља остао је још један, последњи корак. Прескочио је наш вицешампион три препреке (Флоријану, Иртиш и Спарту) у квалификацијама за ЛЕ, али четврта је заиста висока и неугодна.
Krasnodar-Crvena zvezda
Фото: Dnevnik.rs

У Краснодару се вечерас(19)бије важна битка за пуну афирмацију тима и клуба и неопходан профит који је на столу а који би допринео бржој финансијској консолидацији Звезде.

" Да се не лажемо, улог је огроман. Имате шансу да уђете у групну фазу, да се надмећете са најбољима у Европи. Зато се не бих бавио резултатима које Краснодар и ми остварујемо у првенству, ово је нешто другачије, због мотива и улога-", поручио је тренер Владан Милојевић.

Ривал је један од најбогатијих клубова у Русији, са тимом вредним око 80 милиона евра, последње три сезоне завршавао је међу четири најбоља  тима у Лиги, а на међународној сцени бележио је завидан прогрес.

- Гостујемо једној јако доброј екипи. Очекивања су велика. У сваком случају, добро смо радили и спремни смо за овај изазов. Оно што могу да обећам звездашкој јавности је да ћемо се трудити да играмо као што смо играли до сад, нећемо се обазирати на ривала. Краснодар је, свакако, респектабилан тим, због тога је и правио резултате у Европи, али, једноставно, верујемо у себе и тако ћемо се и поставити у овој утакмици.


Срнић против Ристића

Славољуб Срнић на старту сезоне игра у сјајној форми и можда би вечерас могао да буде један од главних адута црвено белих.

- Не треба трошти речи о снази Краснодора који има веома квалитетну екипу. Прошле године су далеко догурали у Европи. Неће бити нимало лако, тога смо сви свесни. Њихови досадашњи резултати у првенству нису мерило вредности, јер је тек почетак сезоне- опрезан је Срнић.

Следи блиц прогноза дуела против Краснодара.

- Искрено, волео бих да победимо са  1:0 Не морам ја да будем стрелац, могу и да асистирам.

На терену се очекује занимљив дуел доскорашњих саиграча и пријатеља: Срнић против Ристића.

- Сигурно да ће бити мало чудно, до јуче смо играли заједно. Желим му да почне утакмицу, то је све што могу да кажем.


У саставу, у односу на поставу која наступа на међународној позорници, неће бити већих рокада. Изостанак повређеног Јовичића је хендикеп, а његово место заузеће Ле Талек, док ће штоперски тандем чинити Савић- Бабић. Опоравио се и леви бек Родић, па се чини да је једина дилема везана за бочну позицију коју ће покривати Милић или Радоњић.

“Бићу на слатким мукама да изаберем тим. Од првог до последњег позваног фудбалера (20 их је на списку) конкуришу за први тим и сви се са правом надају да ће бити међу 11 одабраних. То јесу слатке муке, али увек има ту нешто што доводи да до последњег тренутка не можете да се опредилите. Пуно је детаља, имам и неких дилема. У сваком случају, не зависи на терену све од нас, видећемо и како ће се противник понашати. Имам  неке идеје у глави.”


Савић : Карактер колектива наша снага

Звездином одбраном командоваће Вујадин Савић који преноси оптимизам из редова екипе пред мегдан са Краснодаром.

- Бележимо добре резултате па расте самопоуздање у тиму, а то је довело до сјајне атмосфере у клубу и око њега. Не плашимо се меча у Краснодару, али и не потцењујемо ривала. Никада у животу се нисам предавао, ова екипа има карактер – јасан је Савић.

Исход првог сусрета може да наговести и коначног победника.

- Добар резултат је сваки онај без примљеног гола. Желим да победимо и сачувамо мрежу.Убеђен сам да ће нападачи искористити неку контру или полуконтру. Наш највећи адут у Краснодару биће јак колектив.

Ривал је детаљно анализиран.

- Јесте, знамо да имају добрих појединаца, ту је и наш Ристић. Највећа опасност за наш гол биће Бразилци Вандерсон и Жозињо, а вероватно неће играти њихов најбољи нападач Смолов. Али, да се ми не бавимо њима, већ да будемо фокусирани на нашу игру и тактичке задатке- казао је Савић.


Звезда полаже својеврстан испит зрелости, исход против Краснодара може да пружи и одговор колики су домети новог тима ван домаћег дворишта.

“ Трудимо се да дамо увек све од себе. То је јако битно, да када изађемо на терен, верујемо у себе, да имамо план игре. Фактор противник је, наравно, ту, играмо против врло озбиљног ривала. Од свих које смо могли да извучемо на жребу, управо је Краснодар међу оним најозбиљнијим. Имају много странаца, гаје свој стил игре. Не бих о прогнозама. Верујем у игру, борбу, па резултат нека дође какав дође. Видим да су играчи врло мотивисани, што је јако важно, и надам се да ће све на крају испасти добро”, поручио је Милојевић.

Утакмица на велелепном стадиону Краснодара, у који је богати газда Сергеј Галицки уложио близу 280 милиона евра, почиње у 19 часова (пренос на РТС-у), а правду ће делити Гедиминас Мажејка из Литваније.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести