Црвена звезда и Партизан боре се за трофеј победника Купа Србије

Фудбалери Црвене имају сјајну сезону иза себе, одбранили су титулу првака и желе све то да зачине трофејом победника Купа Србије.
derbi
Фото: ФК Црвена звезда

Препрека на том путу им је вечити ривал, који такође има своју рачуницу – црно-бели желе да спасе такмичарску годину и у витрине донесу барем један пехар. Очекује се добар фудбал на стадиону ,,Рајко Митић“, посебно због тога што су обе екипе у доброј форми. Партизан је доживео пораз у Лучанима, у последњем колу Суперлиге, али мисли његових играча већ тада су биле у вечерашњој утакмици. Знају да би им победа, осим трофеја, донела и доказ да црвено-бели, ипак, нису бољи од њих. С друге стране, Звезда жели да после 15 година освоји дуплу круну, што би још више њену актуелну генерацију „зацементирало“ у клупским алманасима. Очекује се спектакл, а нама остаје да пожелимо да црвено и црно-бели одиграју добру утакмицу и разгале срца љубитеља фудбала у нашој земљи. Они, сигурни смо, то и могу.

Фудбалери Црвене звезде су, уз титулу, поставили рекорде по броју освојених бодова и постигнутих голова и играли су у нокаут фази Лиге Европе. Остало је само да освоје Куп и комплетирају сезону на најбољи начин.

- Очекивања свих у клубу су таква да желимо да заокружимо ову феноменалну сезону освајањем дупле круне. Све ћемо да урадимо да то и остваримо. Спремали смо се, иако смо математички освојили титулу шампиона Србије још пре неколико недеља. Нисмо посустајали, већ смо наставили да радимо за све оно што нас чека у будућности, а то су управо финале Купа, као и квалификације и борба за улазак у групну фазу Лиге шампиона. Што се вечерашњег дербија тиче, никад се не зна. Радили смо добро и посветили пажњу ситницама. И у прошлој утакмици, један корнер одлучио је питање победника. Радили смо на многим малим стварима, које могу дерби да учине великим – рекао је тренер црвено-белих Дејан Станковић.

Здравствени билтен иде на руку новом шампиону.

- Сви су на располагању, осим Павкова, који има парне картоне. Жао ми је због тога, јер се подигао у задње време и играо изванредно. У дербију је тешко неког изненадити, игра се директно и онај ко више жели победу, ближи је томе да је и оствари. Мотивишу ме Црвена звезда и дупла круна. Не знам да ли би победа за ривала била спас сезоне, не бавим се Партизаном, већ својом кућом. Што се утакмице тиче, не занима ме то да ли ће она да буде лепа и ефикасна, битно ми је да освојимо трофеј. Знам ко ће да почне сусрет, али не желим то да откривам, хоћемо мало да изненадимо јавност.

Партизан, с друге стране, такође има своју рачуницу. Црно-бели поново нису успели да освоје титулу, четврти пут заредом, али зато осми пут у низу играју финале Купа и желе да освоје пети трофеј. Сви играчи и чланови стручног штаба посвећени су томе и знају да би за њих евентуално подизање пехара значило постављање добре базе. Очекују да буду конкурентнији „вечитом ривалу“ и да се пласирају у групну фазу Лиге конфедерација. Тренер Александар Станојевић истиче да је мотивација на завидном нивоу.

- Код играча не примећујем негативну тензију око исхода дербија, већ само велику жељу да на њему играју и да га добију. Сјајно су тренирали претходних дана, били су врло фокусирани и окренути само ка једном циљу: што бољој припреми. Не сумњам да ће да пруже максимум и учине све да циљ остваре. Имамо квалитетну генерацију и желимо то да валоризујемо – рекао је шеф струке црно-белих.

Упитан да ли ће његовој екипи недостајати Сума и Асано, Станојевић је одговорио.

- Сигурно да су таква два играча врло значајна и да би на дуже стазе њихов изостанак био видљив. Али, ово је једна утакмица, посебна је мотивација и може да заблиста било ко.

У последње време битан сегмент дербија су прекиди. Црно-бели су у последња два, баш после таквих ситуација, примали голове.

- Свакако да водимо рачуна о томе, познато је да је то ривалу врло јако оружје. И ми смо се у томе поправили, све смо опаснији код центаршутева, тако да очекујем да и ми одатле запретимо. На дефанзивном делу смо много радили и надам се да нам се неће понављати грешке из последња два дуела с вечитим ривалом.

Изнео је своја очекивања Станојевић и по питању квалитета саме утакмице.

- Видим да неки моји играчи не верују у лепу утакмицу, али то никад не можете да знате. Од прошлог дербија сви су очекивали много, па он ипак није био на нивоу. Можда тако буде и сада. Знам да су обе екипе изузетно мотивисане, да ће дати све од себе да остваре циљеве, па да ли то било у 90 или 120 минута, свеједно – поручио је тренер црно-белих.

Иван Лазаревић

Црвена звездаПартизан

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“. Судија: Срђан Јовановић (Београд). Почетак: 19 часова (Арена спорт 1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Родић, Дегенек, Милуновић, Саного, Канга, Бен, Катаи, Иванић, Фалћинели.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Миљковић, Урошевић, С. Марковић, Вујачић, Шћекић, Здјелар, Јојић, Л. Марковић, Натхо, Холендер.  

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести