Црвена звезда и Раднички се договорили: Панков ускоро црвено-бели

Млади штопер никог Радничког Радован Панков скренуо је пажњу руководства Црвене звезде, па је и разумљиво да су црвено-бели кренули у реализацију његовог трансфера.
Duel Pankova i Djuricina
Фото: Дуел Радована Панкова и Огњена Ђуричина у новосадском сусрету, фото: Ј. Грлић

Раднички тражи 300.000 евра за обештећење и та сума биће исплаћена у ратама после потврде трансфера. Занимљиво је то да је 2017. године из Радничког у Звезду стигао Милан Павков, а највероватније да ће његовим стопама са Чаира и Радован Панков.

Како се незванично сазнеје, клубови су се договорили око обештећења, али играч захтева већу плату од понуђене (незванично, око 120.000 годишње). Преговори између Панкова, који има међународно искуство у Русији, и Црвене звезде трају и очекује се да он буде међу првим појачањима шампиона.

Спекулисање да је фудбалер одбио да пређе у Звезду због слабих услова који су му нуђени јуче је демантовао Панков, који је истакао да новац није проблем.

„Ништа нисам одбио. Звезда је моја прва, једина и највећа љубав од малена. Сви знају да навијам за Звезду и колики сам звездаш. То никада нисам крио“, казао је Панков и додао:

„Између мене и Звезде новац никад неће бити препрека. Даће бог да дочекам дан када ћу обући дрес Звезде и истрчати пред најбоље навијаче на свету.“

Штопер тренутно не жели да говори ништа о потенцијалном трансферу док се сезона не оконча.

„Остало је још две недеље до краја првенства и желео бих да будем коректан према клубу за који играм и са којим проживљавам феноменалне тренутке и успехе. О потенцијалном трансферу ћу говорити кад буде завршено првенство и финале Купа“, рекао је Панков.

У редовима Црвене звезде, поред Панкова, постоји и интересовање за 19-годишњег централног везисту крушевачког Трајала Османа Маронга из Гамбије.   

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести