Црвена звезда против Пролетера играће у измењеном саставу

Фудбалери Црвене звезде два кола пре краја првенства обезбедили су титулу шампиона Србије, па ће тако у меч са Пролетером ући растерећени.
zvezda proleter, fk crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Тренер Владан Милојевић шансу ће дати неким играчима који до сада нису имали значајнију минутажу .

„Доста играча заслужило је већу минутажу, можда и већу шансу. Неки су можда добили више простора, али о томе причамо сада када смо решили првенство. Гледам шта је најбоље за тим и за дату утакмицу, односно како ја то видим у припреми када се узима много фактора у обзир. Доста утакмица смо имали ове сезоне и мислим да смо успели доста добро да их балансирамо. Жао ми је што појединци нису добили већу шансу, али на крају, ја сам тако одлучио“, рекао је стратег црвено-белих.

Милојевић није хтео подробније да се осврне на шта је конкретно мислио.


Мркела: Потребна је нова крв

Спортски директор фудбалског клуба Црвена звезда Митар Мркела рекао је да је поносан на оно што је његов клуб остварио. Он је додао да црвено-бели полако већ треба да се припремају за наредну сезону.

„Поносан сам на ово што смо остварили, јер темељно радимо већ две године. С друге стране, потпуно сам свестан да у Црвеној звезди не можете да живите од трофеја које сте освојили. Зато већ полако морамо да се припремамо за следећу сезону и освајање нових трофеја. Сви треба да буду свесни да без континуитета у раду нема резултата. Веома нам је важно што смо сачували део тима који је учествовао у победама и добрим резултатима. Сваком тиму је потребна свежа крв. Неће се доводити играчи непланирано, већ ће појачања доћи у складу с потребама екипе“, закључује Мркела.


„Све играче које смо довели пажљиво смо бирали и наменски су ту. Да смо били видовити можда неке не бисмо ангажовали, али пошто нисмо били, ишли смо путем претпоставки. Кафу није лош играч, али се није уклопио у моју концепцију. То не умањује да је он добар играч, можда ће неки играчи у другим срединама бити најбољи, а код нас се нису показали у најбољем светлу. Једноставно, то је фудбал и то се у овој игри врло често дешава. Најбогатији клубови некада доведу најскупљег играча па се испостави да он није решење за њих. То је тако.“

Иако је титула освојена Црвена звезда жели победу вечерас у Новом Саду.

„Када бисмо размишљали калкулантски онда не бисмо били Црвена звезда. Овај клуб увек треба да стреми најбољем, и да ниже само успехе. Нисам лажно скроман, увек се трудим са сарадницима да вредно радимо и на крају ове сезоне ћемо подвући црту да видимо шта смо урадили. Сигурно да има нешто што може и мора боље. Али, оно што је задатак је да се направи поново моћна Црвена звезда“, поручио је тренер црвено-белих.   

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести