Црвена звезда сутра на Кипру игра најважнију утакмицу од почетка сезоне

Фудбалери Црвене звезде сутра на Кипру (17 часова) играју против Омоније утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.
zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Ако је добију обезбедиће Лигу Европе и уједно заказати дуел са Олимипијакосом за пласман у елитно клупско такмичење. Црвено-бели су оптимисти пред Кипране, али знају да неће бити лако.

- Настојимо да играмо офанзиван фудбал, али нећемо се залетати. Сама утакмица ће диктирати како ћемо одиграти. Равнотежа мора да буде перфектна.Фудбалери Омоније знају са лоптом, имају идеју када дођу у посед на средини терена и настоје да буду опасни по гол ривала. Видећемо колико и шта ћемо моћи, али потрудићемо се да се адаптирамо. Бићемо стрпљиви, ипак се игра једна утакмица – рекао је шеф струке Дејан Станковић.

Противник је до у детаље анализиран.

- Доста су ротирали у њиховој првенственој утакмици, вероватно због утакмица са нама. Гледали смо их против Аноторзиса(1:1), прво полувреме су заиста били добри, док смо у другом видели и њихове недостатке. Имају добре и искусне играче, нигде не журе, чекају грешку противника и на то се ослањају. Потрудићемо се да их у томе лимитирамо. Нема изразитог фаворита. Њихова блага предност би требало да буде што су домаћини, као и због високе температуре на коју су навикли.


Ла Пара у Омонији

Холанђанин Раџив ван ла Пара није се прославио у Црвеној звезди, иако је стигао као бомбастично најављено појачање. Показало се да није тако и дошло је до разлаза. Како пишу кипарски медији, Холнђанин ће постати играч Омоније и требало би да се појави у клубу у време када слети и експедиција српског шампиона. 

Наравно, уколико дође до транфера Ла Пара неће заиграти против црвено-белих. Иначе, он је у каријери играо још за Фејенорд, Херенвен, Вулверхемптон, Брајтон, Хадерсфилд и Мидлсбро.


Јасно је да је ово најважнијија утакмица нашем прваку од почетка сезоне.

- У случају позитивног резултата ушли бисмо у Лигу Европе чиме бисмо испунили зацртани циљ. То је постављено и пред почетак сезоне, па и кад сам дошао то се подразумевало  као нешто што би требало да се оствари. Немам дилему да је утакмица са Омонијом од изузетне важности за све којима су црвено-бели на срцу.

Због здавтсвених проблама неких играча екипа ће бити саопштена на дан утакмице.

-  Бен и Катаи нису почели утакмицу на Бановом брду јер сам желео да их сачувам за меч са Омонијом. Била је то добра одлука и максимално су спремни за меч на Кипру. Исти је случај и са Родићем и Гобељићем. Боаћи је повређен, има проблем са истегнућем мишића,  ван строја је,као и Томане. Имамо времена да одлучим који ћу састав истрчати на терен.

Звезди може бити озбиљан проблем што ће се утакмица  играти по великој врућини.

- И то је један  од њихових адута, Кипрани су навикли да играју на високим температурама. Свакако да би нам било лакше да играмо у каснијем термину а не од 17 сати,али нема изговора, исто је њима и  нама.Тренинг ћемо одрадити у време одигравања утакмице како бисмо осетили и терен и велику врућину. Било како било, следи нам озбиљан изазов на који морамо успешно да одговоримо – поручио је тренер Станковић.

И. Лазаревић

ТРЕЋЕ КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Данас

Динамо Кијев – АЗ Алкмар (19)

ПАОК – Бенфика        (20)

Гент – Рапид Беч        (20.30)

Сутра

Омонија – Ц. звезда   (17)

Ференцварош - Динамо Загреб    (19)

Макаби Тел Авив – Динамо Брест        (19)

Карабаг – Молде        (19)

Мидтјиланд – Јанг Бојс       (20.30)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести