Црвене звезда у среду почиње Квалификације за Лигу шампиона

Фудбалери Црвене звезде у среду играју прву утакмицу првог кола квалификација за Лигу шампиона, а ривал им је Спартакс из Јурмале.
Milan Kosanovic i Vladan Milojevic/FK Crvena zvezda
Фото: Милан Косановић и Владан Милојевић/ФК Црвена звезда

Колико год да Летонци нису најслабији противник којег су Београђани могли да добију у овој фази такмичења, у Љутице Богдана влада велики оптимизам. Убеђени су шампиони наше земље да су много квалитетнија екипа и да неће имати проблема у двомечу са Спартаксом. У стручном штабу Црвене звезде добро су анализирали противника и знају шта их очекује.

- Одгледали смо шест њихових последњих утакмица и увидели које су им врлине и мане. У првенству им не цветају руже, нису победили већ у четири сусрета и испали су из трке за титулу. У купу су додуше остварили победу, али мислим да су се већ окренули утакмицама с нама и да су све карте бацили на то. Добро су се појачали у прелазном року, довели су Аргентинца и Бразилца и једног младог Руса из Динама из Москве. Нису ривал за потцењивање, али мислим да смо велики фаворити и да ћемо их сигурно проћи – рекао је помоћни тренер црвено-белих Милан Косановић.

Као главни адут своје екипе, Косановић види чињеницу да је сачуван тим из прошле, веома успешне сезоне, који је додатно појачан.

- Врло озбиљно смо приступили квалификацијама за Лигу шампиона и схватили смо да за пласман у групну фазу морамо на располагању имати окосницу екипе која је освојила титулу и дочекала пролеће у Европи. У томе смо и успели и сви у клубу су задовољни. Уместо играча који су нас напустили, довели смо адекватне замене које ће сигурно показати исти, ако не и бољи квалитет. Додатну радост донео нам је повратак Радоњића и Родића са Мундијала, тако да с најјачим снагама дочекујемо сусрете са Летонцима.

Косановић каже да утакмице са Спартаксом долазе у право време за екипу.

- Одрадили смо одличне припреме у Аустрији, имали квалитетне спаринг-партнере и уверили се у сопствени квалитет. Стигли смо и да се освежимо у Београду, тако да је све у најбољем реду.

Помоћни тренер Црвене звезде је додао да се новајлије полако уклапају у тим.

- Велику предност код довођења играча донело нам је то што смо имали успешан систем који нам је прошле сезоне омогућио одличне игре и  резултате. Дакле, нисмо лутали с позицијама за које нам требају новјлије, већ смо тачно знали профил фудбалера који нам је неопходан. Сваки од њих је добро прихватио начин рада тренера Милојевића и стручног штаба и проблема за сада нема. Штавише, верујем да ће момци већ за месец дана приказивати најбоље партије.

У борби за пласман у Лигу шампиона велики квалитет београдских црвено-белих биће и то што имају изузетан како дефанзивни, тако и офанзивни потенцијал.

- Да бисте у модерном фудбалу остварили резултат, морате да имате дотеран и одбрамбени и нападачки аспект. Екипе које се ослањају само на један стил, немају много успеха. Често се дешава да из дефанзиве дођете до резултата, а из ултраофанзиве доживите неуспех. Црвена звезда има такав систем који задовољава све критеријуме. Надам се да ће нам то и ове сезоне, баш као и прошле, донети резултате – закључио је Милан Косановић.

Црвена звезда први меч са Спартаксом из Јурмале игра у среду, а у Летонију екипа путује сутра.    

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести