Црвено-бели добро зарадили у досадашњем прелазном року

Фудбалски клуб Црвена звезда прошле сезоне направио је историјски успех пласманом у групну фазу Лиге шампиона.
pavkov, fk crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Црвено-бели  желе да понове успех и наредне сезоне. За то је потребно направити квалитетан тим, уложити пристојан новац, што неће бити проблем. После одличне зараде на име уласка у друштво најбољих европских клубова, Црвена звезда је овог јуна додатно попунила касу тако да сметњи нема да се доведу квалитетна појачања.

Наш шампион је планирао и за добар новац продао свог најталентованијег играча Дејана Јовељића. Ајнтрахт, поучен искуством са Луком Јовићем, купио је младог нападача за 4.000.000 евра. Али, не иде све Црвеној звезди. Када се одбију дуговања менаyерској агенцији, која је посредовала трансферу, и  Савезу црвено-белима остаје око 3.500.000 евра.

Код продаје Милана Павкова кинеском Ђангсуу Звезди од 3.000.000 евра остаје нешто мало мање од 2.000.000. Све узроковано дуговањима према нишком Радничком (30 одсто од продаје), уплати на име средства солидарности, а одређени део новца иде и у касу ФСС на име таксе.

Нето износ трансфера Алексе Терзића у Фјорентину је 1.500.000 евра, а велики добитак је и новац који је Звезда на име преласка Луке Јовића у Реал Мадрид  зарадила као проценат од продаје - 1.800.000 евра. Дакле, све укупно око 8.500.000 милиона евра  слило се у каси нашег шампиона.

С тим у вези црвено – бели планирају и квалитетно да се појачају. Прве, ласте могли би бити Кањас и Томане, а преговара се и са Бразилцем Жандером из Пафоса. Обештећење Тондели за Томанеа је 800.000 евра, Кањас долази као слободан играч, али ће му плата сигурно бити велика.

Црвена звезда је већ ангажовала Радована Панкова и Николу Васиљевића, али тек се очекује да одреши кесу.

И. Лазаревић 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести