Црвено-бели комплетни у Лучанима

Први пут у пролећном делу сезоне фудбалери Војводине заиграће у комплетном саставу. У конкуренцију за тим вратили су се на претходне две утакмице суспендовани леви бек Никола Антић, али и Даниел Аврамовски, опорављени играч везног реда, који се повредио још на првој утакмици на зимским припремама у Турској, са Слованом из Братиславе.
Nikola Antic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Никола Антић враћа се у екипу Војводине

То је подигло ниво самопоуздања у црвено-белом табору, посебно после два везана пораза – од Напретка у Крушевцу (0:1) и Црвене звезде у Новом Саду (1:2), иако екипу у Лучанима због казне ФСС неће с клупе предводити шеф стручног штаба Илија Столица. Уместо њега, тај посао ће обављати помоћник Александар Линта, у којег Столица, као и у све чланове стручног дела екипе, има пуно поверење. После данашњег тренинга у ФЦ „Вујадин Бошков“, Новосађани су отпутовали у Чачак, где су преноћили.

- Жао ми је што је Војводина изгубила у обе утакмице током моје паузе, али не зависи игра тима само од једног човека, самим тим ни од мене – рекао је Антић. – Криво ми је и због начина на који смо поражени од Црвене звезде, али једноставно морамо да се окренемо оном што следи, а то је сусрет у Лучанима. Зажелео сам се фудбала и једва чекам да истрчим на терен, тим пре што је пред нама јако важан дуел с неугодним и искусним тимом Младости. Уколико успемо да тријумфујемо, а надам се и убеђен сам да хоћемо, та победа вредеће не три, него и читавих шест бодова, јер бисмо њоме завршили причу о пласману у плеј-оф и могли бисмо да се окренемо јурењу ривала за европску визу. Потребно нам је да уђемо у серију добрих резултата, како бисмо се прикључили тој трци, па сви желимо да она почне баш данас.

Први пут у току пролећне полусезоне, Воша ће моћи да састави најјачи тим, пошто кажњених и повређених фудбалера у њеним редовима више нема.

- То је тачно, једини проблем је што Илија Столица неће моћи да нас води поред терена. Најбитније је да испоштујемо све оно на чему смо радили у припреми утакмице, јер у том случају биће нам много лакше да остваримо циљ. Напокон смо у ситуацији да смо сви спремни и сада ћемо бити у могућности да се максимално посветимо игри. Имамо добро екипу којој је потребно да уђе у жељени ритам и убеђен сам да ћемо у Лучанима то доказати и почети са серијом победа – додао је Никола Антић.

Иако је од др Владимира Чолаковића добио зелено светло да ради пуном снагом, дакле повреда му више није сметања, највероватније је да ће Даниел Аврамовски сусрет почети на клупи за резервне фудбалере.

- Не осећам више последице повреде, радим у пуном ритму и без страха – нагласио је Аврамовски. – Пауза је била доста дуга, није ме било у конкуренцији за тим скоро месец и по дана, па сам срећан што је све то остало иза мене. На тренеру је да процени да ли сам и колико потребан у данашњем сусрету, а ја ћу бити спреман и сконцентрисан на то да све његове евентуалне захтеве у игри покушам да спроведем у дело. Време је да уђемо у серију победа, комплетни смо, с изузетком одсутног тренера, па верујем да ћемо се из Лучана вратити задовољни због освајања важних бодова.

Војводина би сусрет могла да почне у следећој постави: Роцков – Лакићевић, Вукасовић, Радовановић, Антић – Путинчанин – Езе, Јованчић, Арсић, Суботић – Михајловић.

Утакмица Младост – Војводина почиње у 14 часова, а судиће Дејан Сантрач из Павлиша.

А. Предојевић

Нови дуел истих ривала

Вољом жреба, у четвртфиналу Купа Србије снаге ће у среду, у Новом Саду, поново одмерити тимови Војводине и Младости. У року од само четири дана, дакле, Новосађани и Лучанци намериће се два пута једни на друге, а оба сусрета су више него значајна за оба састава.

Куп утакмица на стадиону „Карађорђе“ игра се с почетком у 17 часова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести