Црвено-бели у Молдавији траже пролаз даље

Црвена звезда – Шериф 1:1 (1:1)
u
Фото: Youtube Printscreen

Фудбалери Црвене звезде нису успели да у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона победе Шериф и имаће тежак посао кроз недељу дана у Молдавији да прођу даље. Наш тим имао је више од игре на свом стадиону, али је често и стрепео и реми је најправеднији резултат.

Бар на почетку није све ишло како су црвено-бели замислили. Молдавци су се показали као добар ривал, који зна да се брани и брзо истрчи контру. Наш представник није много лопту имао у ногама, брзо ју је губио и предавао противнику. Шериф је знао шта хоће и био нимало наиван. Ипак, лоши су били у завршници гости што је била срећа за црвено-беле. У 6. минуту изабраници Дејана Станковића имали су опасну контру која нажалост није донела резултат.

Проблем за нашу екипу био је тај што је противник добро покривао простор и није дозвољавао развитак акција. У исто време, био је опасан у транзицији и на муке стављао одбрану црвено-белих. У 11. минуту ипак је прошла комбинација Катаија и Иванића али је Атанасијадис интервенисао. Звезда је од тада била све боља и све опаснија. Диони је био у солидној прилици али је лоше захватио лопту. У 20. минуту изванредна прилика за наш тим али нико није успео да лопту смести у мрежу. Потом следи период изједначене игре где су Молдавци преко брзих бочних играча често претили. У 33. минуту стигли су до слободног ударца, из добре позиције, а прецизан је био Кастањеда за 0:1. Само мало касније, умало изједначење, али је шут са дистанце Канге зауставио Атанасијадис. Црвена звезда је имала много корнера већ у првом полувремену али ни изблиза више у том сегменту није опасна као када је Милуновић био ту. У 45. минуту – ипак изједначење. На напад црвено-белих Молдавци су смушено реаговали и Диони је сместио лопту у мрежу.

Наставак је почео иницијативом Београђана, али су момци Дејана Станковића морали бити опрезни у одбрани јер су гости истрчавали опасне контре. Први шут упутили су црвено-бели али је Атанасијадис био сигуран. А, онда је уследио пех јер је Канга због другог жутог картона морао да напусти игру. Габонац је најпре изгубио лопту, покушао да спречи контру, начинио намеран фаул и искључен је. Инцијатива црвено-белих, међутим, није уминула; покушавали су Београђани што пре да дају и други гол. Иванић је био у доброј прилици али и непрецизан. Чинили су све црвено-бели али до поготка нису могли. Имали су, међутим, и среће јер у три ситуације Молдавци су очајно реаговали у гол приликама.

До краја није било узбуђења и остало је 1:1.

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 27.000. Судија: Хацеган (Румунија). Стрелци: Диони у 45. за Црвену звезду, а Кастањеда у 33. минуту за Шериф.  Жути картони: Саного, Канга, Крстичић, Иванић (Црвена звезда), а Кастањеда, Хулијен, Дуланто, Бизјак (Шериф). Црвени картон: Канга (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6,5, Панков 6, Драговић 6, Родић 6,5, Саного 6 (Крстичић 6), Фалко 6,5 (Бен 6,5), Канга 6,5, Иванић 6,5, Катаи 7, Диони 7 (Крстовић 6).

ШЕРИФ: Атанасијадис 6, Хулијен 6 (Костанца 6), Дуланто 6, Арболеда 6, Кристијано 6,5, Тил 6,5, Адо 6,5, Коловос 6,5, Траоре 7, Кастањеда 7 (Бизјак), Јансане 6,5 .

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести