Црвено-бели убедљиви и у Сурдулици: Радник – Црвена звезда 1:4 (0:2)

У одличној фудбалској представи фудбалери Црвене звезде су у Сурдулици савладали Радник. Меч је био изузетно динамичан, Звезда ипак бољи ривал – и убедљива победа.
1
Фото: FK Crvena Zvezda

Велика шанса Лукића у 2. минуту најавила је одлично прво полувреме. Млади фудбалер Радника опалио је са неких 18 метара, и гађао тик изнад пречке. Од тог тренутка Црвена звезда преузима иницијативу у врло брзо долази до вођства. После гужве у шеснаестерцу Гаврић је сјајно шутирао искоса са леве стране и погодио мрежу. Остатак полувремена прошао је у јаком темпу, великој борби на сваком делу терена. Изабраници Дејана Станковића су доминирали, али нису могли до великих шанси. Све до 40. минута када је било 0:2. Најпре је шутирао Боаћи, лопту одбио голман Костић, али она је таман стигла до Бена којем није било тешко да се упише у стрелце.

Врло истакнут код црвено-белих био је Гаврић, који је на муке стављао одбрану Радника. Тако је и у 43. минуту имао добар шут, али гађао је мало поред гола.

Друго полувреме почело је ангажованијом игром домаћина, који су одмах на почетку извели солидну акцију. Макарић је проиграо Павлов чији шут искоса је изблокиран. Лакше су Сурдуличани стизали до озбљинијих ситуација па је тако и Спасић добро шутирао, али поред гола. На другој страни, Спиридоновић је проиграо Гајића чији шут је изблокиран. Одличну акцију, нешто касније, црвено-бели су материјализовали трећим поготком. Брзо је све текло, на крају је Боаћи дао повратну Канги, овај шутирао, а лопта од једног играча Радника завршила у мрежи. Домаћи су потом стигли до добре прилике, али су се спетљали и све је пропало. Али, у 56. минуту – 1:3. Корнер је изведен са леве стране, а украјински интернационалац, неометан, сместио лопту у мрежу. Играч који је након тога ушао у игру – Орешчанин, одлично је нишанио са 20-ак метара, тик изнад пречке. Уместо 2:3, ипак 1:4. Гобељић је одлично центрирао са леве стране, а Вукановић сместио лопту у мрежу. Сурдуличани су заиста играли добро, али нису имали умешности да утакмицу учине занимљивијом.

Било је још шанси до краја утакмице, али остало је – 1:4.

И. Лазаревић       

 

СУРДУЛИЦА: стадион Радника, без гледалаца. Судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Павлов у 56. за Радник, а Гаврић у 16, Бен у 40, Канга у 54. и Вукановић у 63. минуту за Црвену звезду.

РАДНИК: Костић 6, Ђорђевић 6, Стојановић 6, Кричак 6, Стевановић 6, Јовић 6, Суботић 6 (Орешчанин), Богдановски 6,5 (Стаменковић 6), Лукић 6,5 (Павлов 7), Спасић 6,5, Макарић 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6,5, Панков 6 (Ераковић), Дегенек 6,5, Гобељић 7, Петровић 6,5, Канга 7, Спиридоновић 6,5 (Иванић), Бен 7 (Вукановић 7), Гаврић 7 (Радуловић), Боаћи 7 (Крстовић).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести