Чукарички убедљив против Пролетера, победа Вождовца

Фудбалери Чукаричког убедљиво су савладали Пролетер 6:1 (2:1) у утакмици 14. кола Суперлиге Србије.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Претходно, Вождовац је у Сурдулици надиграо домаћи Радник 3:1 (1:1) (Миловановић 8 – Симоновић 24. аутогол, Вујновић 55, Станисављевић 61). У четвртак Напредак – Нови Пазар 1:1 (Кунић 80 – Лончар 70).

Фудбалери Чукаричког прекинули су серију победа Пролетера убедљиво га савладавши на свом терену. Београдски тим био је много бољи што је показао и резултат.

Домаћи су одлично почели меч и врло брзо повели. Стрелац је био Немања Тошић, после корнера са десне стране. Офанзива је ,,брђанима“ донела је и покушај Ковача који је Петрић зауставио. И Пролетер је нападао па је Томовић шутирао са дистанце, замало поред гола. Наставило се са узбуђењима па је и Савић у прилици за домаће, али непрецизан. Игра се потом умртвила па није било добрих шанси. Досаду је прекинуо Ракоњац, који је могао постићи гол, али није успео. Исти играч ипак се уписао у стрелце, нешто касније, одличним ударцем са ивице шеснаестерца. Пролетер се брзо вратио голом Евандра, после одбијене лопте голмана Петровића. Два гола предности домаћима поново је могао да донесе Кајевић али је Петрић интервенисао.

Чукарички је боље почео друго полувреме па је у 51. минуту дошао до једанаестерца. Скопљак је играо руком у свом казненом простору, што је потврдио и ВАР и досуђена је најстрожа казна. Прецизан са беле тачке био је Кајевић за 3:1. Пролетер је покушавао да се што пре врати па је кренуо на све или ништа. Ипак, домаћин је био опаснији и ближи новом поготку. Чоловић је у покушају центаршута умало савладао Петрића, али је погодио пречку. Што није успео он јесте Ракоњац, само мало касније, када је на пас Ндијаеа затресао мрежу. Канонада је настављена па је Шапић постигао и пети гол за домаће и најавио њихову убедљиву победу. Баић је повисио на 6:1 и агонији Пролетера није било краја. Могло је бити и 7:1 али је Чоловић погодио пречку.

Остало је 6:1.

И. Лазаревић      

Чукарички – Пролетер 6:1 (2:1)

БЕОГРАД: стадион Чукаричког, гледалаца: Судија: Остраћанин (Краљево). Стрелци: Тошић у 4, Ракоњац у 30. и 59, Кајевић (из пенала) у 51, Шапић у 61. и Баић у 75. за Чукарички, а Евандро у 33. минуту за Пролетер. Жути картони: Кајевић, Тошић (Чукарички)

ЧУКАРИЧКИ: Петровић 6, Тошић 7 (Рогановић), Ковачевић 6, Стевановић 6,5, Ракоњац 8 (Баић 7), Кајевић 7 (Доцић), Мијаиловић 6,5, Чоловић 7, Савић 6,5 (Ндијае 7), Шапић 7, Ковач 6,5 (Лукић).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 6, Скопљак 6, Томовић 6,5 (Стојановић), Ортиз 6 (Младеновић), Евандро 7, Митровић 6, Вукасовић 6, Милошевић 6 (Танасин), Кун 6,5 (Јовановић), Ламбулић 6, Којић 6 (Живојиновић).

Распоред

Субота: Младост – Колубара (15 сати), Спартак – Металац (17 сати).

Недеља: ТСЦ – Партизан (13.30), Војводина – Раднички Крагујевац (17 сати), Црвена звезда – Раднички Ниш (18.45).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести