Чукарички убедљив у првом колу квалификација за Лигу Европе

Веома млада екипа Чукаричког протутњала је кроз прво коло квалификација за фудбалску Лигу Европе, пошто је до ногу потукла тим Банантса.
 Fudbaleri Čukaričkog Foto: FK Čukarički
Фото: Фудбалери Чукаричког Фото: ФК Чукарички

У Београду је било 3:0 за “брђане”, а у Јеревану су ученици тренера Александра Веселиновића били још убедљивији и славили са 5:0. Међутим, одмах по повратку кућама, црно-бели с Бановог брда посветили су се предстојећој првенственој утакмици с Напретком, коју у суботу играју на свом стадиону. Времена за некакво славље, дакле, нема и сада се размишља једино о томе како да на старту домаћег првенства Слободан Тедић и дружина укњиже сва три бода.

- Нисмо себи дозволили луксуз да опуштеније уђемо у реванш сусрет с Банантсом, иако нам је предност из Београда можда то и омогућавала - рекао је Веселиновић. - Одиграли смо сусрет у Јеревану максимално озбиљно, тако смо деловали током свих 90 минута и убеђен сам да је то прави пут којим треба да иде најмлађа екипа у Србији. Кажем да смо најмлађи, јер смо у записнику за дуел с Јерменима имали чак десеторицу фудбалера испод 21 године. Видели сте, младост не уме да калкулише, прихватила је мој начин рада и никакве дилеме у погледу коначног исходна није било.

Поново је некадашњи омладинац Војводине Слободан Тедић затресао мрежу ривала, па је на свој конто у првом колу уписао три гола. - Реч је о изваредном младићу и професионалцу, којег сам и у Војводини прекомандовао из омладинског састава у први тим. Убеђен сам да ће, настави ли да се правилно развија, а нема разлога да тако не буде, за две-три године бити стандардни репрезентативац наше земље. Не бих, међутим, да истичем само Тедића, јер Чукарички има читаву плејаду талентованих момака, којима старији првотимци помажу пуног срца да се докажу и у сениорској конкренцији. Све то плод је систематског рада у клубу, у којем се тачно зна ко шта ради.

Следећи ривал у Европи Чуки ће бити норвешки Молде.

- О тим дуелима ни не размишљамо. Сада нам је у фокусу првенствена премијера, коју у суботу на Бановом брду играмо с изузетно неугодним тимом Напретка из Крушевца. Мораћемо да будемо максимално концентрисани како бисмо остварили наум и уписали три бода, а тек после тога размишљаћемо и о окршајима са Молдеом - додао је Александар Веселиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести