Чумић предводник Војводине на ЕВРОПСКОМ ПУТУ (фото, видео)

Доласком репрезентативца Малија Мамадуа Траореа у базу на Мариборском Похорју комплетирана је Војводинина експедиција на припремама у том словеначком спортско-туристичком центру.
Л. Бакмаз
Фото: Л. Бакмаз

Поуздани штопер имао је обавезу у националном тиму своје земље, у квалификацијама за Афрички куп и зато се касније прикључио екипи. Истовремено, обавезу према српској репрезентацији, у квалификацијама за Европско првенство, имао је и Никола Чумић.

Он је он од првог дана, свима за пример, показао како се професионалци односе према обавезама, клупским и репрезентативним, без разлике. Припреме на теренима Похорја, започео је уз надзор медицинске екипе, којом руководи др Борко Вукосав.

Фото: Л. Бакмаз

-Ништа страшно, пропустио сам део припрема у Новом Саду због позива у репрезентацију – подсећа Чумић. – Осетио сам извесна затезања у препонама тако да сам код физиотерапеута био на посебном третману. Сада је све у реду, тренирам пуним интензитетом. Велико је и значајно искуство иза мене и привилегија да тренирам са играчима тог нивоа. Позив у репрезентацију прихватио сам као част, а схватио као обавезу да, представљајући вредности Војводининог тима, уградим себе у састав Стојковићевог колектива. Нисам добио шансу да дебитујем, жао ми је због тога. Играма у Војводину покушаћу да задржим поверење селектора. Верујем да ћу дочекати дан и да заиграм у репрезентативном дресу.


У среду са румунским Оцелулом

Први контролни меч на припремама Војводина ће имати данас са румунским суперлигашем шампионске традиције Оцелулом из Галатија, највећом румунском луком на Дунаву. Оцелул је већ одиграо две пријатељстке утакмице и обе ремизирао: са аустријским бундеслигашем Кампфенбергером 1:1 и са Марибором 0:0.

Сусрет Војводина – Оцелул игра се на стадиону Сан сиро, у аутријском месту Лебринг на обали Муре и почеће у 17.30 часова. 


Војводинин дрес обукао је тек у 10. колу против Вождовца. Одиграо је тада тек 35 минута и постигао два гола за победу (2:1). Тако је напречац освојио наклоност навијача. У преосталом делу сезоне додао је још 12 голова (11 у првенству и један у Купу). Уз пет асистенција употпунио је утисак о најисплативијој клупскаој инвестицији минулих година. Препознали су то и навијачи коју су му у традиционалној анкети дали глас за најбољег Вошиног играча у сезони.

-Моја је дужност да пружам још боље партије у Војводини – без околишења је најавио своје место и улогу у играма Војводине. – Намера ми је да игром и понашањем подигнем ниво сопствене вредности у односу на претходну сезону, што би допринело и бољем издању читаве екипе. Да не буде забуне, задовољан сам учинком који сам постигао, али увек настојим да сваки учинак надоградим и искорачим барем за један корак ближе циљу који сам себи поставио, а моји циљеви у професионалном фудбалу постављени су врло високо. У Војводини сам пронашао идеалан основ за надградњу.

Топић је каријеру наставио у Португалији, Немања Николић у Партизану, Витас није у опцији за састав...  На релацији отишли-дошли наш саговорник видео је клупску добит, што се квалитета и потреба у линијама тима тиче.

Фото: Л. Бакмаз

-Прикључили смо колективу доста квалитетне играче, који имају искуства играња у иностранству – цени Чумић. – Ту пре свих мислим на Кајевића и на Црномарковића с којим сам играо у нишком Радничком. Познати су ми његови квалитети, добар је момак. То што нам је недостајало, добили смо његовим ангажманом. У Вукићу смо појачали конкуренцију у нападачком реду, доста нам је проблема правио у игри док је био у ТСЦ-у. Лепо смо појачани, зрелија смо екипа, дуго ћемо бити заједно пре почетка сезоне. Верујем да ћемо имати довољно квалитетан састав за вредније резултате у односу на претходну годину. Очекујем да ћемо већ против Апоела у квалификацијама за Лигу конференција бити на потребном нивоу за позитиван резултат.

Пре 10 месеци из грчког Олимпијакоса, 24-годишњи Ужичанин стигао је у Војводину. Могао је да бира између неколико врло повољних понуда, у земљи и у иностранству. Спортски директор Марко Јовановић, са ким је сарађивао играјући у Нишу, убедио га је да Војводина са председником Драгољубом Збиљићем на челу, има амбиције и могућности које су компатибилне са његовим амбицијама. Јовановић је, вели, био у праву, направио сам одличан избор.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести