Цвијић: ФСВ спреман за сваки сценарио

На теренима које покрива Фудбалски савез Војводине одиграна су два пролећна кола.
М. Менићанин/Миодраг Цвијић
Фото: М. Менићанин/Миодраг Цвијић

У данима неизвесности око наставка такмичења, представници клубова и играчи не губе наду да би сезону могли да приведу крају без одлука за зеленим столом.  Наставак трке за бодове неминовно би скратио предах између ове и наредне сезоне, а мечеви актуелног првенства играли би се и у летњим данима.

- У контакту сам с покрајинским Секретаријатом за спорт и омладину и Фудбалским савезом Србије, а размењујем мишљења и са секретарима преосталих региона - рекао је Миодраг Цвијић, генерални секретар ФС Војводине. - Свакодневно сам у канцеларији, клубови непрестано зову, интересују се око наставка такмичења, али и даље не могу да им саопштим ништа конкретно. Здравље фудбалера је на првом месту, поштујемо препоруке лекара и одлуке Владе Републике Србије.


Хуманост

Фудбалски савез Војводине подржао је бројне хуманитарне акције у протеклом периоду.

- Учествовали смо у више акција добровољног давања крви. Драго ми је што су на истом плану биле активне и тренерска и судијска струковна организација – нагласио је Цвијић.


Органи ФСВ су активни, а највише телефонских консултација одржали су чланови Такмичарске и Медицинске комисије.

- Сходно препоруци УЕФА да се може променити формат такмичења, с циљем да терен буде искључиво мерило пласмана, имамо спреман план. Ипак, не бих да лицитирам по том питању, јер све зависи од одлука државних органа. Без зеленог светла да се закотрља лопта илузорно је да причамо о опцијама, али као савез смо спремни за сваки сценарио, укључујући и решење питања бараж мечева – додао је Цвијић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести