Далић: Недостајало нам је одлучности и храбрости

ДОХА: Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић признао је да је његовим играчима недостајало храбрости и одлучности на мечу против Марока у првом колу групе Ф на Светском првенству у Катару.
2
Фото: AP Photo/Manu Fernandez

Хрватска и Мароко одиграли су данас без голова.

"Очекивало смо да ће бити тешка утакмица. Противник је био чврст, чекао је прилике за контре, а ми смо се плашили да не изгубимо лопту. Морамо да освојимо четири или пет бодова да би били први у групи. Мароко је био добар, а ми идемо даље", рекао је Далић на конференцији за новинаре.

Хрватска је пре четири године на СП у Русији поражена у финалу од селекције Француске 4:2.

"Могу једино да замерим играчима зато што им је недостајало одлучности и храбрости. Сада је другачија ситуација него пре четири године у Русији. Сада смо свима мета", рекао је Далић.

Капитен Хрватске Лука Модрић изјавио је да његов тима има још две утакмице за пролазак у нокаут фазу Мундијала.

"Доста тешка утакмица, имали смо неке шансе, али нисмо успели да забијемо. Имамо још две утакмице да прођемо групу. Хтели смо да отворимо првенство победом, али није ишло. Мислим да ће нам сада бити лакше", рекао је Модрић.

У другом колу групе Ф Мароко у недељу од 14 сати игра против Белгије, док се Хрватска три сата касније састаје са Канадом.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести