Данас финале Купа на територији ГФС Нови Сад: Кисачани и „канаринци” за пехар

Данас у финалу купа на територији Фудбалског савеза града Новог Сада састаће се Татра из Кисача и екипа Ноог Сада.
RFK NS 1921
Фото: Председник РФК Нови Сад Синиша Кресојевић, Владимир Шпоња и спортски директор Александар Важић, фото: РФК Нови Сад

Биће то занимљив дуел, два тима која у досадашем делу својих првенстава играли сјајно. Кисачани заједно са Шајкашом из Ковиља држе водећу позицији на табели Новосадске лиге док екипа Новог сада после неколико сушних година поново је у успону и куца на врата Српске лиге, група Војводина.  Жребом  је одлучено да се меч игра у Кисачу, наравно очекује се пуне трибине и добар фудбал. - Куп утакмице су на до сасда служилер као припремне за првенство - објашњјава тренер Татре искусни стручњак Драган Ћулум. - Међувремену како смо побеђивали апетити су порасли, сада сви у клубу само разговарају о купу.  Свесни смо д је екипа Новог Сада фаворит, али ћемо покушати да их изненадимо и да контрама дођемо до победе, мада иммо доста проблема, због повреде неколицине првотимаца. Ипак, ово је велики дан за клуб.      


Финале купа на РТВ

Финале Купа Подручја Нови Сад, између Татре и Новог Сада, које се ира данас  у Кисачу, преносиће Радио-телевизија Војводине на свом првом програму, од 14,30 часова.


Пехар намењен победнику такмичења за Куп на подручју Града Новог Сада и пласман у Српску лигу императивни су циљеви „канаринаца“. Екипа Новог Сада  после девет кола у јужној групи Војвођанске лиге заузима треће место на табели, са три бода заостатка у односу на водећи Хајдук. У понедељак су „канаринци“ представили новог шефа стручног штаба Владимира Шпоњу који је заменуо Миту Горданића који је прошле недеље после ремија у Бачком Јарку поднео оставку.  - Наставићемо где је Горданић стао - објашњава Владимир Шпоња. - Хвала руководству Новог Сада, клуба у коме сам пре четврт века као дете спознао вредности и чари фудбала. Велика ми је част да водим клуб сјајне традиције на путу ка вишем рангу такмичења. Даћу свој максимум како бих на најбољи начин одговорио на указано поверење.- Наравно, данас очекујем победу у сусрету са Татром, али знам да ниуком случају нећемо имати лак задатак .

Владимир Шпоња је  још пре две недеље седео на клупи Јединства из Руменка, а сада је на кормилу „канаринаца“.  Интересантно да је са Руменчанима  двапут пласирао у завршницу националног Купа Србије, као освајач Купа ФС Војводине. Први пут је Јединство испало од Војводине, а други пут пре три недеље од Лознице. А интересантно је да је Шпоња једно време тренирао и Татру.        

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести