Данас у Келну, у финалу Лиге европе, састају се Интер и Севиља

Иако су били у најужем кругу фаворита, ипак мало ко је очекивао да ће у финалу Лиге Европе снаге одмерити Интер и Севиља, веће шансе даване су Манчестер јунајтду, па и Шахтјору, међутим, на терену је била сасвим друга прича и Миланези и Андалужани су сасвим заслужено у завршном мечу.  
liga evrope, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Claude Paris)

И једни и други до финала су прешли тежак пут, Севиља је још једном доказала да има прави такмичарски тим и да се у Лиги Европе сналазе изузетно добро. Уосталом у полуфиналу су елиминисали првог фаворита Манчестер јунајтед (1:0), а  у последњих 15 година чак пет пута су освајали наслов у другом по рангу такмичења на Старом континету.

Мора се рећи да ни „миланези“ нису лоши они са три пехара деле друго место на вечној табели, али “азуро - нери” већ десет година нису освојили ни један трофеј. Овом тренутку тешко је одредити који тим је у предности и једни и други имају адуте у својим рука,а. Интер је доласком Антонија Контеа на клупу ,кренуо са мртве тачке „азуро – берии“ су у  првенству Италије играли сјајно  и до самог краја Серије А били уз  Јувентус, а у Лигу Европе стигли су преко Лиге шампиона. Где су у групи са Барселоном . Борусијом из Дортмунда и Славије из Прагаа, овојили треће место и онда рушили све пред собом. 


Макелије на центру

КЕЛН: Стадион Келна, судија: Дани Макелије (Холандија), почетак у 21 сат.

СЕВИЉА: Боно; Навас, Коунде, Дијего Карлос, Регуљон; Банега, Фернандо, Џордан; Сусо, Ен-Несири, Окампос.

ИНТЕР: Хандановић; Годин, Де Вриј, Бастони; Д’Амбросио, Барела, Брозовић, Гаљардини, Јанг; Лаутаро Мартинез, Лукаку.


Конте је подмалдио тим, унапредио игру, ланисрао неколико младих фудбалера и у нападу упарио двојицу сјајних играча Ромела Лукакуа и аргентинца Лаутара Мртинеза. Љукаку је до сада у дресу Интера постигао  чак 33 погодака у свим такмичењима, а у Лиги Европе у сваком мечу је био стрелчц (Интер одиграо 10 утакмица) и чак 14 пута погодио мрежу противника. 

- Добро смо се припремили за овај турнир у Келну – објашњава Ромел Лукаку. -  Изузетно добро смо радили у тренинг кампу и сада нам се то исплаћује. Сви дишемо као један, атмосфера  је одлична, спремни смо и за нови велики меч. Севиља је опасан ривал, не толико атрактиван, али снажан. Имају одличне  играче, од Банеге креће све, али су изузетно чврсти и у одбрани.  Екипа Севиља се специјализовала за Лигу Европе, сад јуре шести трофеј. Нико им није давао пуно шансе на турниру у Келну, а они су  готово рутински савладали Рому, Вулверхемптон, па Манчестер јунајтед. 

- Имали смо заиста тешке противнике – обашњава тренер Севиље Хулијан Лопатеги. – Међутим , нисмо поклекли, показали смо и карактер и одлучност.Када је најтеже играли смо најбоље, уосталом то показују и резултати. На последња четири меча примили смо свега  два поготка, то пуно говори о нашој игри. Мислим да су шансе пођеднаке и ми и Интер гајимо сличан фудбал, сигуран сам да ће само један погодак одлуичити меч.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести