Дарко Ковачевић нови директор ФСС

Дарко Ковачевић, некадашњи прослављени српски фудбалер, преузеће функцију спортског директора Фудбалског савеза Србије.
Kovacevic Darko/Tanjug
Фото: Tanjug

- Два пута сам се састао са председником ФСС Славишом Кокезом. Јако смо близу договора. Разговори воде ка успешном завршетку -  рекао је Ковачевић за Спортски журнал.

Нажалост, фудбалска Србија је на трагичан начин остала без човека који је до недавно обављао споменуту функцију, пошто је Горан Буњевћевић преминуо недуго пошто је доживео излив крви у мозак.

- Долазим сутра на завршни договор. Водећи људи нашег фудбала изложили су ми план. Све ми делује феноменално и спреман сам за одговоран задатак -  додао је некадашњи центарфор Радничког из Ковина,  Пролетера из Зрењанина, Црвене звезде, Реал Сосиједада, Јувентуса и  Олимпијакоса.  

После неуспеха на Светском првенству, нашу најбољу селекцију на јесен очекују два нова циклуса – почетак квалификација за ЕУРО 2020, односно старт новоформиране Лиге нација.

- Знам како функционишу ствари у српском фудбалу. Пратио сам клубове, репрезентацију, лигу и добро сам упознат са ситуацијом. Предочен ми је план и програм ФСС за наредни период. Све ми се допада.

После завршетка играчке каријере у Олимпијакосу постао је главни скаут тима из Пиреја, а ту функцију обављао је три године.

С. Р. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести