ДЕБАКЛ ФУДБАЛЕРА ПАРТИЗАНА против Нордсјеланда ДУЉАЈ: Жао ми је људи који су дошли да виде ОВУ СРАМОТУ

КОПЕНХАГЕН: Фудбалери Партизана поражени су вечерас у Фаруму од екипе Нордсјеланда резултатом 5:0 (2:0) у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу конференција.
1
Фото: Tanjug/Martin Sylvest/Ritzau Scanpix via AP

Голове за Нордсјеланд постигли су Мартин Фресе у 11, Маркус Ингвартсен у 43. и 68. минуту из пенала, Оливер Виладсен у 73. и Михајло Илић (аутогол) у 87. минуту.

Реванш меч биће одигран 31. августа од 21 сат у Београду.

Домаћи су повели већ у 11. минуту голом Фресеа. Само четири минута касније Нордсјеланд је имао велику шансу, али је Ибрахим Осман шутирао високо преко гола. Домаћи фудбалери су наставили са нападима у наставку меча, док фудбалери Партизана практично нису пружили никакав отпор противничким играчима. Фудбалери Нордсјеланда су нови "зицер" имали у 40. минуту. Осман је погодио стативу, а Ингвартсен је потом промашио празан гол са пет метара.

Нордсјеланд је 43. минуту повео 2:0. Никола Антић је играо руком у свом шеснастерцу, а главни арбитар Јигал Фрид је досудио пенал за домаћи тим. Ингвартсен је био прецизан са 11 метара. До краја првог полувремена није било промене резултата, а Партизан је у првих 45 минута одиграо лоше и није успео да створи неку озбиљнију прилику.

Партизан је у само првих десетак минута другог полувремена заиграо ангажованије. Нордсјеланд је у 60. минуту имао нову велику шансу преко Мохамеда Диомандеа, који је шутирао главом преко гола. Исти играч је три минута касније пропустио нову шансу, а ударац Диомандеа је зауставио голман Партизана Александар Јовановић. 

Фрид је у 67. минуту свирао нови пенал за домаћи тим, пошто је Александар Шћекић играо руком у шеснаестерцу "црно-белих". Ингвартсен је поново био прецизан са 11 метара. Нордсјеланд је наставио са одличном игром и у 73. минуту је било 4:0 за домаћи тим, а у стрелце се уписао Виладсен. 

Нордсјеланд је наставио са нападима, а игра Партизана се потпуно распала. Јовановић је поново био најбољи играч "црно-белих", а у 78. минуту поново је зауставио ударац Османа.

Исти играч је у 80. минуту погодио стативу, али је досуђен офсајд. Матс Хансен је потом погодио стативу. Одбрана Партизана као да није постојала на овој утакмици, а Јовановић је у 84. минуту зауставио ударац Хансена. 

Нордсјеланд је повео 5:0 у 87. минуту, Јовановић је направио грешку, а Илић је постигао аутогол. Домаћи су постигли гол и у 93. минуту, који је поништен пошто је фудбалер домаћих играо руком. 

До краја утакмице није било промене резултата. Реванш је за недељу дана у Београду.

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је вечерас да он сноси највећу одговорност за пораз "црно-белих" од Нордсјеланда резултатом 5:0 у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу конференција.

"Ја сносим највећу одговорност, јер је 5:0 сраман резултат, без обзира на начин како смо примили голове. Они су имали контролу лопте, али је недопустиво како су тако лако пролазили против наших играча у ситуацијама један на један", рекао је Дуљај за ТВ Арена спорт после меча.

"Имају брзину и играче који могу да промене ритам утакмице. Не желим да тражим алиби... Жао ми је људи који су дошли да виде ову срамоту и људи у Србији, али, видимо се у Београду. У сваком случају", додао је тренер Партизана.

Реванш меч биће одигран 31. августа у Београду.

"Сада имамо јаку утакмицу против Јавора... Слична је ситуација као када смо изгубили од слабијег противника на међународној сцени, али је ово, ипак превелики резултат. Разговараћемо када се буду слегли утисци", закључио је Дуљај.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести