Деца са КиМ кренула за Београд: Надамо се победи Партизана

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Око 500 малишана узраста до 14 година кренуло је данас око 11 сати из северне Митровице и Звечана ка Београду како би подржали фудбалере Партизана у вечерашњој утакмици Лиге Европе против холандског Аз Алкмара, преноси "Косово Онлине".
fk partizan
Фото: ФК Партизан

Како се наводи, они су срећни и раздрагани, са дозом неизвесности, чекали испред аутобуса да организатори прочитају њихово име како би кренули пут главног града Србије.

"Позив ФК Партизан Основна школа "Вук Караџић" је прихватила са великим задовољством и на пут је кренуло око стотинак малишана у два аутобуса. Они су се са великим одушевљењем одазвали акцији да помогну фудбалерима Партизана. Видели су да је атмосфера била сјајна на претходној утакмици и очекујемо да ће овог пута број деце бити још већи и да ће Партизан победити“, каже за "Косово Онлине" Младен Перовић, вођа пута из Звечана.

Они најватренији обукли су обележја свог омиљеног клуба, али су пут Београда кренули и њихови вршњаци који навијају и за остале српске клубове.

Кажу да ће вечарас бити сви као један и да ће се потрудити да помогну Партизану да оствари важну победу.

"Први пут идем на утакмицу Партизана и надам се да ће ми победом улепшати ово вече", рекао је Алекса Анђелковић из Србовца.

Међу бројним дечацима било је и њихових другарица које нису желеле да пропусте овакву прилику.

"Веома ми је драго што идем, први пут ће ми бити да гледам једну овакву утакмицу и волели бисмо да победи Партизан 3:0”, каже Ксенија Јевтић.

Исту жељу има њен школски друг Страхиња Шулкић који је рекао да не би волео да Партизан изгуби зато што смо сви заједно кренули на овај дуг пут.

“Као што је Звезда победила Ливерпул, ми бисмо волели да исти успех понови и Партизан”, каже Шулкић.

Прилику да уживо гледају меч на стадиону Партизана у Београду искористиће 35 дечака из села Бање, Суво Грло и Црколез код Србице, као и 50 дечака из Косовског Поморавља.

Њима је, захваљујући Канцеларији за КиМ, обезбеђен бесплатан превоз, храна и преноћиште у Београду.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести