Дејан Бајић из Бешке стигао на острво рума, атлетике и регеа

Дејан Бајић, који је почео фудбалску каријеру у Хајдуку из Бешке, терајући бубамару обишао је пола света. Како сада ствари стоје, обићи ће и другу половину, јер има само 23 године.
dejan bajic proba u meksiku 2
Фото: Дејан Бајић, фото: Приватна архива

Био је селектиран и за репрезентацију Србије до 18 година, али није много играо због повреде,  да би заиграо је за београдски Железник, потом је отишао у Грчку у Другу лигу у Миконос, а онда на Јамајку у прволигаша Ст. Бес, где је већ две године.

Са овим клубом минуле сезоне освојио је Куп Јамајке и  био најбољи стрелац. Затресао је  23 пута мрежу и имао је десет асистенција! На Јамајци, где је брзина на цени, оставио је сјајан утисак као венсеријски брз играч.

„Атлетика је, не само због Болта, спорт број 1 на Јамајци, али је и фудбал веома популаран, имају пет -шест лига и веома много улажу у младе“, износи утиске са острва „рума, регеа и атлетике“ Дејан Бајић.

„Играчи су веома брзи и физички спремни, али заостају доста у техници. Стиче се утисак да не воле много да тренирају. Један од разлога због чега сам се одлучио за Јамајку је што доста играча са овог острва игра у Мексику. Жеља ми је да заиграм у најјачој мексичкој лиги. Већ за наредну сезону било је разговора да се преселим у Мексико у редове прволигаша Тихуане, био сам и на проби, али је све стало јер је  федерација суспендована и немају прво на трансфере. У Београду радим на кондицији са својим дугогодишњим тренером Иваном Мирковићем. Користимо терене у СЦ Олимп на Звездари.“

Неминовно, разговор мора да се дотакне и јамајчанског спринтера Јусеина Болта, легедне светске атлетике:

„Болт је на Јамајци - Бог. Због њега  сви трче и баве се атлетиком, али много чини и на популаризацији других спортова. Нисам се још срео са њим. Легендарни фудбалер Алан Кол, који је за Јамајчане као Џаја за нас, са којим сам се упознао, причао  је да је и Боб Марли  волео фудбал. Јамајка је, у целини гледано, земља спорта. Разлог што у  неким спортовима нису успешнији на међународном плану је јер не воле баш да раде.“

Дејан Бајић игра на позицији левог и десног крила и овог лета имао је понуде да оде у Азију, али и у неке  наше клубове. И његов тренер Иван Мирковић је уверен да за Дејана Бајића најлепше фудбалске године тек долазе:

„Азија ме не привлачи толико. Не желим да се враћам ни у нашу лигу. Настојаћу да заиграм у Мексику, што би била одлична одскочна даска да, потом, покушам и у САД, где је фудбал, имам утисак, све популарнији и где играју велике светске звезде. Сан ми је да једног дана играм и у неком од клубова најјачих европских лига...“

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести