Дејан Ђоровић: Индекс ће бити бољи и искуснији у наставку

Фудбалски клуб Индекс члан Војвођанске лиге југ није остварио очекиване резултате ове полусезоне.
Djorovic Dejan/M. K.
Фото: M.K/Дејан Ђоровић

Тренутно заузима 11 место на табели са 14 бодова, од тога има само три победе (две на свом терену и једна у гостима), пет нерешених утакмица и седам пораза али и негативну гол разлику: 14:19.

Тренер Дејан Ђоровић имао је доста проблема са концентрацијом својих играча. На неколико утакмица голови су примани буквално у последњим минутима утакмица што говори о неискуству тима.

„Нисам задовољан како смо играли у већем делу сезоне и пуно голова примили смо у последњим минутима утакмице због неискуства играча. Имамо доста младих играча, на пример голове смо примали: против Дивоша у 86, Кабела 93, Ердевика у 85. минуту утакмице, а у Шајкашу смо водили 2:0 а на крају је било 2:2. Сигурно је да смо требали имати шест-седам бодова више - истакао је Ђоровић.

Неуобичајено за овај клуб, а мора се забележити, била је и недисциплина појединих играча. Направљено је неколико црвених картона у току сезоне потпуно беспотребно, клуб је оштећен њиховим неиграњем и дугим казнама али је и направљена ружна слика о клубу, што се раније није   дешавало. 

„Клуб се извинио на све то неуобичајено за наш тим и противнику и нашим навијачима а неким играчима смо се због тога захвалили на сарадњи. После тога, били смо ослабљени и играли смо са још млађим тимом - додао је Ђоровић.

Студентима, очигледно, недостаје неколико искуснијих играча, али и ови млади су показали да се на њих може рачунати. Међутим пролећна сезона је увек тежа за играње, противници се појачавају и није лако освојити бодове.

„Уз пар појачања очекујем сигуран опстанак у лиги. Ови играчи који завршили првенство сада ће бити много искуснији у игри. Наравно да на домаћем терену морамо више бодова да освојимо. У првих пет кола имамо утакмице са директним ривалима за опстанак, имаћемо тешка гостовања али и фаворите из горњег дела табеле који нам долазе - оптимиста је тренер Ђоровић.

Индекс је у опасној зони али уз добре припреме и мало боље услове нема сумње да ће Бузаџија, Божић, Златковић, Варга и остали млади играчи успети да остваре бољи пласман и приближе се горњем делу клубова на табели Војвођанске лиге југ.

„Сигурно је да нам у свакој линији треба барем једно појачање и то мало искусније па ћемо пробати да нађемо такве играче. Припреме ћемо обавити на Ђачком игралишту а планирамо седам пријатељских утакмица. Крећемо већ 15. јануара јер морамо да се што боље припремимо за предстојеће борбе за пласман - завршио је тренер студената Ђоровић. 

М. Ковачевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести