Дејан Зукић задовољан победом над Јавором

Коначно се све потрефило фудбалерима Војводине у првенственом окршају са Јавором (2:0).
Ј. Грлић/ Дејан Зукић
Фото: Ј. Грлић/ Дејан Зукић

У првих 45 минута  су били расположени, растрчани и мотивисани, па су гости из Ивањице били принуђени на одбрану свог гола, без значајнијег учинка у нападу. Више играча у црвено-белим дресовима пружило је партију на високом нивоу, почев од капитена Николе Дринчића, преко стрелца првог гола Миодрага Гемовића, па Аранђела Стојковића, Немање Човића и да не ређамо даље. Ипак, по нама, најистакнутији појединац сусрета био је најмлађи у тиму, 19-годишњи Дејан Зукић је  постигао други погодак, а уз то је био и константна опасност за одбрану гостију.

- Почео сам утакмицу, додуше не на својој позицији, али сам се трудио да одрадим све оно што је од мене тражио тренер Лалатовић – задовољан је младић из Бачког Јарка. – Практично сам заменио повређеног Миљана Вукадиновића на десном крилу и чини ми се да сам показао да могу и то да одиграм. Постигао сам гол, још два пута био у прилици да савладам голмана Лазовића, а учествовао сам и у акцији када смо голом Гемовића дошли до вођства.

У 30. минуту је разменио дупли пас са Човићем, лепо примио лопту и одмереним ударцем по земљи дуплирао предност своје екипе.


Лалатовић: Зукић ме је послушао

Тренер Ненад Лалатовић био је задовољан оним што је Зукић, баш као и читава  екипа, приказао у дуелу с Ивањичанима.

- Ушли смо добро у утакмицу и ишли у пресинг уз контакт игру. Тако смо повели након што је Гемовић био близу противничком играчу, одузео лопту и погодио мрежу. Код другог гола Зукић је искористио оно што му стално говорим, а то је да тражи лопту у простор, а не у ноге. Имао је, уз то, лепу прилику и да главом постигне гол, а Гемовић је изашао “један на један” с голманом Јавора, подбо лопту која  је  отишла поред стативе. Требали смо да решимо утакмицу већ после првих 45 минута и да не размишљамо о исходу. У наставку је Јавор био одважнији, напао нас је с два шпица и то нам је мало задавало проблеме. Ипак, нисмо гостима дозволили да постигну гол и тиме сам задовољан. Вратили смо се на треће место на табели, што је добро, јер нам то место и припада. Поносан сам на играче и мој стручни штаб, баш као и на клуб, који је прославио 107. рођендан – рекао је Лалатовић.


- Човић ме је, жаргонски речено, спојио с голом, јер сам у тој акцији тражио лопту у простор, баш као што то од мене захтева и тренер. Добио сам добар пас и није ми било тешко да поставим, испоставиће се, коначни резултат. Задовољан сам, како не бих био, јер смо победили, а задовољство је тим веће јер смо, по мени, пружили најбољу игру овог пролећа у првих 45 минута. Чини ми се да је наше вођство после тог дела игре требало да буде и убедљивије, пошто смо имали неколико заиста јако добрих шанси. Мало смо “одузели гас” у наставку, али се наша победа ни једног тренутка није доводила у питање.

Црвено-беле у четвртак очекује утакмица четвртфинала Купа Србије у Суботици са Спартаком.

- Нема дилеме- пред нама је тешка утакмица. Спартак ће, сигуран сам у то, желети да нас савлада и тако се рехабилитује за пораз у Новом Пазару, али и да елиминише актуелног освајача Купа, док је наша намера да пробамо трофеј да одбранимо и јасно је с каквим амбицијама путујемо на север Бачке. У сваком случају, биће то прави војвођански дерби.  Зукић се нада да би поново могао да заигра у стартној постави.

- Волео бих да поново добијем прилику од почетка и у Суботици. Наравно, о томе одлучује шеф  Лалатовић, а на мени је да што боље радим на тренинзима и да покушам да се усталим међу првих једанаест. Тако бих имао прилику да уђем у континуитет добрих игара, али интерес екипе ми је на првом месту – нагласио је Зукић.

Куп утакмица Спартак – Војводина на програму је у четвртак, са почетком у 15 часова.    

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести