Делегација ФСС у Немачкој, враћа ли се Настасић? 

БЕОГРАД: Делегација Фудбалског савеза Србије у саставу потпредседник Ненад Бјековић, спортски директор Владимир Матијашевић и селектор Љубиша Тумбаковић посетила је Немачку, где су гледали две утакмице (Борусија М – Шалке и Ајнтрахт – Хофенхајм), а затим разговарали са дефанзивцем Шалкеа Матијом Настасићем, односно члановима Ајнтрахта, Филипом Костићем, Мијатом Гаћиновићем и Дејаном Јовељићем.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Имали смо и овог викенда задовољство да уживамо у партијама наших репрезентативаца. Посебно нас радује чињеница да су Настасић, Костић и Гаћиновић неприкосновени чланови стартне поставе у својим клубовима и да се сва тројица налазе у одличној форми уочи битних утакмица против Португала и Луксембурга. Матија је командовао одбраном Шалкеа и значајно допринео да мрежа голмана Нубела остане нетакнута на тешком гостовању у Менхенгладбаху", изјавио је Матијашевић, а преноси сајт ФШ.

Према његовим речима, Гаћиновић и Костић су по обичају били међу најбољима у тиму Ајнтрахта, а Филип је асистенцијом за победоносни гол Хинтерегера најавио да ће и ове сезоне бити један од најпродуктивнијих играча у тиму из Франкфурта.

"Разговарали смо са свом тројицом и видим да су пуни ентузијазма и да једва чекају нова искушења у репрезентативном дресу. Сада је све на селектору, али ми је драго што су сви играчи на располагању и што видим код њих жељу да одведу Србију на Европско првенство", рекао је Матијашевић.

Селектор Тумбаковић такође не крије задовољство посетом репрезентативцима.

"Оно што је био приоритет када сам дошао, јесте да поразговарам са свим играчима, тако да сада затварам причу са Немачком.Остала је још једна мала група играча да се покрије и то ћемо обавити у наредних неколико дана. У Немачкој смо гледали прво утакмицу у Менхенгладбаху, где је гостовао Шалке, а онда разговарали са Матијом Настасићем. Била је то једна лепа и отворена прича, двосмерна. Јако фин разговор, барем сам га ја тако доживео, а верујем и Матија", рекао је Тумбаковић, али није открио да ли се Настасић враћа на списак.

"Следећег дана смо гледали Ајнтрахт – Хофенхајм а затим се видели са Филипом Костићем, Мијатом Гаћиновићем и Дејаном Јовељићем, који је члан младе репрезентације. Интересантна утакмица, Ајнтрахт је победио, тако да је и расположење било као и разговор. Наравно, и ту је било присутно двосмерно разумевање везано за наш рад и неке захтеве које сам ја изнео. Утисак је да су иза нас два веома успешна дана и мислим да све иде неким својим позитивним током", изјавио је Тумбаковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести