Џенан Бурековић се усталио у тиму Војводине на позицији левог бека

У овој сезони на позицији левог бека у тиму Војводине наступа Џенан Бурековић (22), некадашњи У-18, У-19 и У-21 репрезентативац БиХ.
Dzenan Burekovic
Фото: foto jelena grlic

Иако је у прошлој сезони на том месту, с капитенском траком на руци, играо Никола Антић, тренер Ненад Ванић предност је дао младом Зеничанину, а он му се одужује великом борбеношћу, шпартањем по читавој левој страни терена и одличним радом. И у утакмици с Партизаном овај младић је изгарао до последњег атома снаге, желећи, баш као и његови саиграчи, да допринесе наставку серије непобедивости. У томе није успео, гол Бојана Остојића, постигнут у 89. минуту, пресудио је да сва три бода оду у Београд.

"Сигурно је да на све нас мора да остави трага пораз који смо доживели пред сам крај дербија. Међутим, као што нисмо имали пуно прилике да се радујемо после прве четири победе, тако ни сада немамо времена за туговање. Што се саме утакмице тиче, Партизан је боље ушао у њу, али смо успели да успоставимо равнотежу на терену. Истина је да је ривал створио неколико добрих прилика, али нас је у тим тренуцима спашавао голман Емил Роцков. Све у свему, мислим да би најреалнији исход дербија био резултат 0:0, али су црно-бели искористили наш тренутак непажње у финишу и стигли до гола, тиме и до победе", рекао је Бурековић.

Војводини у суботу следи утакмица с Јавором.

"Немам дилему, и у Ивањицу путујемо с намером да покушамо да победимо. Квалитетнији смо тим, имамо и боље појединце и мислим да није нереално да освојимо сва три бода. Генерално, имамо доста добар распоред и способни смо да до паузе због обавеза репрезентације можемо да остваримо максимални учинак, односно да славимо у сусретима с Јавором, а онда и Спартаком пред нашим навијачима."


Батар потписао, па уступљен

Настављајући с одличном сарадњом коју имају с Борцем из Бањалуке, у ФК Војводина су потписали уговор с младим фудбалером Бојаном Батаром (18). Реч је о младићу који игра на позицији штопера, а на крају прошле сезоне изашао је из јуниорске екипе бањалучког клуба. Његове добре игре заинтересовале су многе клубове у региону, а Новосађани су били најбржи и најконкретнији, па је Батар ставио потпис на уговор с њима.

" Батар је потписао на четири године, а одмах затим дали смо га на уступање Бањалучанима. У Борцу ће наставити да се фудбалски развија, а у блиској будућности очекујемо да и у Војводини докаже велики таленат и покаже квалитет", рекао је председник Надзорног одбора новосадског суперлигаша Драгослав Вуковић.


Изненадну прилику коју је добио у црвено-белом дресу Бурековић је оберучке прихватио.

" Ранији тренер Радослав Батак није ме видео као део екипе и желео сам да напустим Војводину. Најгоре је, чини ми се, да играч у мојим годинама седи на клупи или на трибинама и да га нема на терену. Тражио сам да одем, али ме руководство клуба није пустило, па сам се вратио кући, у Зеницу. У међувремену се Антић повредио на припремама и остао сам практично једини леви бек. Нисам очекивао да добијем прилику, али када је она уследила, потрудио сам се и трудим се да је што боље искористим. Да до ње нисам дошао, вероватно бих сада био у неком другом клубу или на новој позајмици, али су се ствари добро сложиле и сада све зависи од мене, мојих игара и понашања на тренинзима и утакмицама."

Овај младић не крије да се у Новом Саду лепо снашао и да пред собом има пуно планова.

" Нови Сад је прелеп град и волео бих да останем да живим овде. Саиграчи у Војводини су ме сјајно прихватили, у међувремену сам стекао и велики број пријатеља, тако да се осећам јако лепо. Што се фудбалских планова тиче, прошао сам кроз све репрезентативне селекције БиХ и остало је још “само” да дебитујем за А тим. Играм у великом клубу, сигуран сам да ћу из Војводине направити добар трансфер и није немогуће да у неком наредном периоду постанем и сениорски репрезентативац моје земље", верује Џенан Бурековић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести