ДЕРБИ КОЛА ВОЈВОДИНА-ТСЦ Наставак победничке серије мотив за оба тима

Љубитељи фудбала у Новом Саду и околини вечерас ће имати прилику за истинско уживање. На стадиону „Карађорђе“, снаге ће одмерити две непоражене екипе после четири кола првенства, првопласирана Војводина и њен најближи пратилац ТСЦ, новајлија у суперлигашком друштву.
д
Фото: Ј. Грлић

Из оба табора стижу најаве да ће, надају се, бројни аудиторијум имати прилику да ужива у доброј представи, а свако за себе верује у продужетак победничке серије. Улаз на трибине биће бесплатан, што само може да погодује гледаоцима да испуне „Карађорђе“ и помогну својим љубимцима да наставе оно што су започели на старту лиге, дакле да упишу нови тријумф.

- После четири везане победе, утакмица са ТСЦ-ом за нас је веома битна – рекао је предводник новосадске екипе, најстарији првотимац Никола Дринчић (34). – Желимо да остваримо повољан резултат за нас, дакле да освојимо сва три бода, али је и екипа из Бачке Тополе, иако дебитант у Суперлиги, показала да поседује озбиљан квалитет. Уосталом, тим који победи у све четири утакмице на старту првенства, не може да буде лош. У току протекле седмице доста смо разговарали о ономе што нам предстоји, тренер Лалатовић нам је предочио то на који начин треба да играмо и на чега морамо да обратимо пажњу, а имали смо и видео анализу ривала. Спремали смо као и за сваку другу утакмицу и верујем да ћемо вечерас да пружимо максимум.

Тим тренера Золтана Сабоа у саставу има доста искусних суперлигашких фудбалера, а његову снагу су већ осетила четири стандардна члана српске елитне лиге.


Дринчић: Осећам подршку навијача

У утакмици с Радом, једином коју су до сада одиграли на свом стадиону, навијачи су у неколико наврата аплаузом одобравања испратили потезе Николе Дринчића. Веома брзо постао је човек од поверења симпатизера црвено-белих.

- У неколико наврата заиста сам и ја осетио ту подршку – сложио се Никола. – Волео бих да направимо ту неку хемију, односно да у свакој утакмици имамо велику подршку, а да ми навијачима то враћамо препознатљивим стилом игре и жељеним резултатима. Волео бих да људи долазе на стадион и да са њега одлазе задовољни.


- У саставу ТСЦ-а има више играча који су поникли у Војводини, ту су фантастични Тумбасевић, Лукић, Силађи и голман Филиповић, с којим сам играо заједно у једном делу каријере, дакле, без дилеме, реч је о веома озбиљној екипи. Покушаћемо да се с њима надигравамо, али и да останемо мирни, јер је то пут који нас води ка жељеном резултату. Настојаћемо да играмо нашим стилом, пре свега форсирајући високи пресинг, али не смемо ни једног тренутка да заборавимо на то да се, поред нас, на терену пита и наш вечерашњи гост.

Нема сумње да ће сусрет привући велики број гледалаца. Очекује се да трибине буду много попуњеније него у неком ранијем периоду, а баш сви фудбалери Војводине истичу у први план чињеницу да им је много лакше да играју када имају подршку навијача.

- На нама је то да играмо добро и да побеђујемо, а ако буде тако, и публика ће све више долазити на стадион. Против Рада је на „Карађорђу“ владала заиста лепа атмосфера, па се надам да ће тако бити и вечерас.  Нама је основни циљ да обезбедимо излазак у Европу, али, и поред четири узастопне победе, нисмо се ни за педаљ одмакли од ривала. То значи да је све још увек на нули и да и даље морамо да играмо на високом нивоу, јер ово је још увек тек почетак шампионата. Остварени резултати могу само да нас охрабре, да нас мотивишу да радимо још јаче и да, заједничким снагама, гурамо ка оном што желимо да изборимо.

Иако ће ускоро напунти 35 година, Никола Дринчић и даље игра сјајно и истински је лидер екипе на терену. Од њега се очекује да и у сусрету са ТСЦ-ом буде покретачка снага црвено-белих.

- Кроз читаву каријеру сам такав и докле год будем могао, играћу на тај начин и пружати све од себе. Оног тренутка када будем осетио да то више не могу, напустићу активно бављење фудбалом. Помало ми је жао што се више не потенцирају игре момака који су мојих година, али ово је Србија, у којој влада уверење да од старијих играча нико нема неку посебну корист. Зато се борим за себе и докле год ме у ФК Војводина буду хтели, бићу ту и давати на терену све што могу, а када више не буде тако, растаћемо се пријатељски. Надам се да се то неће скоро догодити и сада размишљам, заједно са саиграчима, како да савладамо вечерас ТСЦ и останемо на лидерској позицији – поручио је Никола Дринчић.

Утакмица на „Карађорђу почиње у 20 часова.

А. Предојевић


Екипа ТСЦ-а у Нови Сад стиже без беле заставе

Без персоналних проблема, дакле у најјачем саставу, у утакмицу с Војводином вечерас ће ући екипа ТСЦ-а. Тим из Бачке Тополе свакако је до сада најпријатније изненађење у суперлигашком друштву, али пажљивији пратиоци прилика у српском фудбалу свесни су чињенице да дебитант има одлично избалансиран састав и доста искусних фудбалера, па их домети те екипе посебно не изненађују. И у Нови Сад, барем по речима Владимира Силађија, нападача састава са севера Бачке, ТСЦ стиже са жељом да се представи у лепом светлу и да покуша да остане непоражен.

- Војводина апсолутно заслужује да буде на челу табеле, како због тима који има, тако и због тренера Ненада Лалатовића – казао је Силађи. – С друге стране, наша жеља је да прикажемо препознатљив стил фудбала, да се не бранимо, већ да покушамо да изненадимо фаворита. У сваком случају, предстоји нам тежак и захтеван дуел, али ми у њега улазимо без беле заставе, са жељом да се надигравамо, а бољи нека победи.

Фото: ФК ТСЦ

Иако је поникао у Воши, па и дебитовао за њену сениорску екипу, Силађи ће први пут наступити на „Карађорђу“.

- Мој деби у црвено-белом дресу догодио се у Чачку и ово ће ми бити први пут да заиграм на новосадском стадиону. Верујем да ће на њему бити доста публике, па војвођански дерби је у питању, а међу гледаоцима, као рођени Новосађанин, имаћу и своје навијаче. То ће ме, између осдталог, мотивисати да пружим максимум и покушам да евентуалним постизањем гола, допринесем повољном резултату ТСЦ-а.

Тренер Војводине Ненад Лалатовић је, на конференцији за медије, рекао да зна да у Бачкој Тополи игра и већи број фудбалера који су поникли или у једном делу каријера били у Воши. И, додао је, да мисли да већина од њих заслужује да и сада буде у црвено-белом дресу.

- Лепо је то када после толико година чујете такве речи. Ипак, професионалци смо, носимо данас дрес ТСЦ-а и уложићемо максимум снаге и знања да остваримо циљ с којим улазимо у дуел. Атмосфера у нашем тиму и клубу је сјајна и то нам је, између осталог, један од великих адута да ћемо пружити добру партију – додао је Владимир Силађи.

Дејан Поњевић, један од стуба одбране ТСЦ-а је кратко рекао.

- Пред нама је тешка утакмица и ми и Војводина смо добро стартовали. Желимо да наставимо серију победа, налазимо се у доброј форми и надам се да ће утакмица бити добра, уосталом састају се две првопласиране екипе на табели.  Наша екипа је спремна , атмосфера је добра и даћемо све од себе да се вратимо непоражене из Новог Сада - истакао је Поњевић.

А. П. - С. Ст.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести