Детаљи ће одлучити градски дерби Воше и Пролетера

НОВИ САД: На „Карађорђе“ се данас игра веома занимљива утакмица осмине финала фудбалског Купа Србије, у којој ће Пролетер, жребом одређено, „угостити“ браниоца трофеја Војводину. Биће то дерби ове рунде Купа, јер се градски ривали високо котирају у првенству. Војводина је трећа, а Пролетер дели четврто место са Чукаричким и Спартаком.
v
Фото: Očekuje se velika borba gradskih rivala na stadionu Karađorđe/J. Grlić

Пред нама је тешка утакмица, прави дерби, рекао је Драган Шарац, помоћник Ненада Лалатовића.

Како је додао, Пролетер је у више наврата показао да ове сезоне игра добар фудбал, што му је, уосталом, донело и пласман на деобу четвртог места.

С правом се клуб са Слане баре налази на тој позицији, има добар и квалитетан тим, који скоро да се није мењао у односу на прошлу сезону, а уз то је појачан с неколицином веома добрих играча. Има брзину по крилним позицијама и јаког, стаменог шпица у нападу, а иза њега налази се искусни Бабић, па мислим да им је најјачи адут управо брза транзиција из поља одбране у напад, навео је Шарац.

Наравно, улога благог фаворита на страни је Војводине, јер она брани победнички пехар и има екипу која је решена да покуша да поново стигне до саме завршнице Купа.


Досадашњи биланс

Пролетер и Војводина до сада су одиграли пет званичних утакмица, три пута је победила Воша, једном Сланобарци и једном је било нерешено.

Никада у градском дербију није постигнут више од једног гола, а гол-разлика је 3:1 у корист Воше. Као домаћин Пролетер је одиграо два сусрета и оба пута је поражен резултатом 0:1


Покушаћемо да прођемо у наредну фазу такмичења, иако имамо мањих кадровских проблема. Голман Симић је и даље повређен, штопер Саничанин кубури с повредом задње ложе, а Мирко Топић има озледу предње ложе, тако да ћемо наступити без њихове помоћи на овој, али и на наредној утакмици против Радничког у Нишу, поручио је Шарац.

Пролетер не постиже пуно голова, али је истина и то да уз Црвену звезду имају најбољу одбрану, која ја капитулирала само 10 пута. 


Тренер Пролетера: Шансе подједнаке

Иза оба Новосадска суперлигаша  су изгубљени дербији Пролетера  против Партизана у Београду (1:0), а Војводине на „Карађорђу“ са Црвеном звездом (2:0). Данас ће  од 16,00 часова у оквиру нашег најмасовнијег такмичења Пролетер покушати да се победом  избори за наредну рунду.

Фудбалери Пролетера још увек жале за бодом у дербију са Партизаном, када су примили гол у надокнади времена, али су спремни за нови изазов, куп - утакмицу са градским ривалом Војводином.

Добили смо најјачег ривала из првог шешира, браниоца трофеја. Ни нама ни њима није било лако након прошлонедељних пораза, али то смо хтели не хтели архивирали и окренули се данашњем међусобном окршају.Играћемо пред празним трибинама, а да није вируса обе екипе би имале велику подршку својих присталица, каже тренер Сланобараца Бранко Жигић.

Пролетеру је жреб доделио улогу домаћина на „Карађорђу“.

Повољније по нас би било да смо могли да будемо домаћини на Сланој  бари, али шта је ту је. Сматрам да су шансе за успех подједнаке. Даћемо све од себе да покушамо да изненадимо Војводину и да презимимо у овом такмичењу, што би био фантастичан успех. Наша снага је у колективу, постижемо добре резултате и имамо адуте да се надамо повољном резултату и у градском дербију, вели Жигић. 

Куп такмичење се разликује од првенствене трке и по томе што не морају да играју бонус играчи.

Имамо, као и сви други, одређених кадровских проблема. У тим се враћа, а неки од бонус играча ће бити у саставу, они су будућност овог клуба. Нисмо тренирали извођење пенала, покушаћемо све да решимо у регуларном делу, поручио је Жигић.  

Капитен Пролетера Синиша Бабић успешно је носио дрес Војводине од млађих селекција па до првог тима. Са великом дозом поштовања очекује дуел са црвено - белима.                                                                                                                                    Надали смо се повољнијем жребу, добили смо за ривала браниоца трофеја. Емоције остављам по страни. У солидној смо форми, немамо права да претимо великом ривалу, али имамо право да верујемо у наш успех. Сматрам да ће победника одлучити нијансе и надам се да ћемо се ми радовати, рекао је Бабић.   

М. Поповић


У одбрани Пролетер има искусне фудбалере, а дошао им је и десни бек Брана Милошевић, који је некада играо у Раду. Његовим  доласком попунили су позицију уз десну аут линију. По свему, очекује нас тврда утакмица, у којој ће сигурно детаљи утицати на коначни исход. Надам се да ће ти елементи превагнути у нашу корист и да ћемо проћи у четвртфинале Купа, најавио је Шарац.

Сусрет Пролетер - Војводина игра се данас од 16 часова, уз пренос на Новосадској ТВ и првом програму ТВ Аренаспорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести