Дневников турнир: Успешан повратак на стазе угледа и славе

НОВИ САД: Нема спортског догађаја у домаћим такмичењима који може толико да заинтересује гледаоце у малој дворани Спенса (било је присутно око 1.000 гледалаца), колико су то утакмице за пласман на Дневниковом турниру у малом фудбалу, док се стара новој години предавала.
t
Фото: Maksbet je odbranio trofej i osvojio treću uzastopnu titulu/ Dnevnik (Vanja Fifa)      

Уз то, аплаузи и одобравања са трибина на потезе мајстора малих терена, без обзира о коме је узрасту оба пола реч, сведоче о спремности Новосађана да прихвате повратак система „5+1“ у редован календар такмичења у зимском периоду.

Турнир, његово 57. издање, садржајем је у великом проценту на најлепши начин одговорио на потез организатора, чија је храброст, на први поглед, поређена са авантуром без покрића.

Фото: Kod kadeta slavili su igrači Autoofis 021/ Dnevnik (Vanja Fifa)       

Сваки други, трећи и сваки наредни поглед, из кола у коло, сведочио је о сјају минулих времена и вредностима јединствене традиције, по којој је Дневниково такмичење једнако вредновано у свим крајевима југословенског поднебља.

Тест са 64 сениорске екипе, положили су сви, од играча на терену и гледалаца на трибинама до  структура у градском и покрајинском фудбалском савезу, који су турнир подржали и конкретно помогли, прихватајући финансијску обавезу котизације својих чланова.

Фото: Lazar Jovanović (Autoofis 021), najbolji igrač u kadetskoj konkurenciji/ Dnevnik (Vanja Fifa)      

Следећи низ догађаја на турниру, Дневникова спортска рубрика завидан простор на страницама листа, посветила је и такмичењу у млађим категоријама, наговестивши смену генерација у перспективи. Тако смо финалну утакмицу кадета Аутоофис 021 – Лиман 4:1 означили као најспектакуларнији меч на турниру.

Фото: Bogdan Bogdanović je najbolji golman u pionirskoj konkurenciji/ Dnevnik (Vanja Fifa)            

Истина, тријумфом у сениорском финалу, трећи пут узастопно, Максбетови мајстори смену су одложили за неки од турнира у будућем времену, који су стабилну основицу свог трајања и понављања добили минулих недеља, на тек завршеном такмичењу за пример.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести