Добра игра Пролетера у Крушевцу награђена само бодом

Фудбалери Пролетера освојили су, после одличне утакмице, важан бод у Крушевцу (1:1), али по игри заслужили су и сва три. У већем делу сусрета Сланобарци су били бољи, имали игру, али нису реализовали неколико повољних прили­ка.
Ј. Грлић  / Никола Нинковић био покретач свих акција Пролетера у Крушевцу
Фото: Ј. Грлић  / Никола Нинковић био покретач свих акција Пролетера у Крушевцу

Игра Крушевљана уопште ние била слаба, напротив, имали су можда више лопту у ногама све до несрећног пенала када је голман Петрић песницом у скоку, после корнера, закачио Мршића нису упутили ни један ударац ка голу Пролетера.

– Пре утакмице били смо задовољни и бодом – рекао је тренер Пролетера Душан Бајић. – Сада, после преспаване ноћи, можемо само да жалимо за пропуштеном шансом. Добро смо одиграли меч, затворили све прилазе ка нашем голу. Играли смо дисциплиновано, показали смо све оно што нас је красило у већем делу првенства. Играчи су сјајно реаговали после шокантног пораза од Спартака.

Сланобарци су повели поготком Стефана Томовића, који израста у правог голгетера, а у другом делу млади Младеновић, као и искусни Милошевић, имали су изванредне прилике, које су остале неискоришћене.

– Морали смо боље да реагујемо после контри – сматра Бајић. – Имали смо по два зицера и лепе контре, које нажалост нисмо искористили. После анализе, у принципу смо незадовољни, пошто смо били бољи од Крушевљана, а имали смо и више шанси. Крушевљани су имали лопту више у ногама, али треба нагласити да до пенала у 79. минуту нису упутили ни један ударац према нашем голу.

Могли су Сланобарци у надокнади да остану и без једног бода, јер је Марјановић, после акције домаћина погодио сопствену мрежу. После дуге ВАР провере установљено је да су чак двојица фудбалера Напретка у зачетку акције били у недозвољеној – офсајд позицији.

Сланобарце у суботу очекује деликатан задатак – дочекују екипу Радника, која у пролећном делу првенства још није примила гол.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести