Ђорђе Ђурић је задужен и за одличну атмосферу међу фудбалерима Војводине

БЕЛЕК: Међу провотимцима Војводине један од оних који су просто задужени за стварање добре атмосфере међу саиграчима, али, с друге стране, и за квалитетан рад, јесте штопер Ђорђе Ђурић.
Ј. Грлић/ Ђорђе Ђурић на утакмици са Славијом из Софије
Фото: Ј. Грлић/ Ђорђе Ђурић на утакмици са Славијом из Софије

(Од нашег специјалног извештача)

Овај фудбалер, који је из Чукаричког стигао међу црвено-беле и освојио Куп Србије, никако не успева да се устали у стартној постави, али га то не обесхрабрује. Како истиче, на сваком тренингу настоји да вежба максимално, испуњава све оно што тренер Лалатовић и чланови стручног штаба од њега захтевају, уз веру да ће такав однос према задацима донети екипи и њему лично  добробит.

- Најтежи део припрема смо прегурали, али се и даље осећа умор од напорног рада – каже Ђурић. – То је могло и да се примети у првим утакмицама у Белеку, сада већ све иде ка бољем, о чему је посведочио и сусрет са Славијом из Софије. Остало нам је још да одиграмо утакмицу с руским Ахматом и убеђен сам да ћемо наставак првенства дочекати потпуно спремни.


Волео би да упозна одбојкаша Ђурића

Човек с истим именом и презименом, чувени одбојкаш Ђорђе Ђурић, једна је од спортских икона Новог Сада. Занимало нас је да ли се фудбалер Ђорђе Ђурић упознао с њим.   - У мојој породици је специфично то што мушка деца добијају само имена  - Милан и Ђорђе. Сада ми је вереница у другом стању и, боже здравља, чекамо дечака које ће добити име Милан. Волео бих да упознам Ђорђа одбојкаша, што би за мене била велика част, јер знам шта је све постигао у дресу репрезентације наше земље.


Конкуренција на позицији штопера је веома јака.

- На позицији на којој играм су још  Бралић, Деветак, Саничанин и Ковачевић, све су то одлични фудбалери и добри момци, а на тренеру Лалатовићу је да одлучи који ће од нас да игра. С друге стране, свој посао радим максимално посвећено и трудим се да сваку прилику коју добијем искористим што је могуће боље.

У Турској ове године владају специфични услови због пандемије корона вируса у односу на претходне сезоне.

- Искрен да будем, током протеклих 14 дана нисам осетио да смо имали неких лоших ситуација због короне. Једино се мањи страх појавио сада, пред повратак у Србију, па смо одрадили ПЦР тестирање и верујем да нико из наше експедиције неће бити позитиван. Волео бих да наставак првенства дочекамо комплетни и због тога се сви чувамо, поштујемо епидемиолошке мере и надам се да ће све бити баш онако како и треба.

Иза Војводине су добри резултати у протеклих годину и по дана, а циљеви се не мењају и веома су високи.

- Констатно смо били трећи на табели, изборили смо пласман у Европу и освојили Куп. Наша највећа снага је то што смо јединствени, делујемо као права екипа, гинемо једни за друге и дружимо се, што доприноси правој атмосфери међу играчима и међу члановима стручног штаба. С овим играчким кадром, на челу с Николом Дринчићем, сигурно заслужујемо место међу прва три тима, али ћемо то морати да докажемо на терену. Трудићемо се да буде тако и да ћемо своје амбиције презентивати већ у првој утакмици са ТСЦ-ом. Наравно, наш циљ је да поново изборимо пласман у Европу и покушамо да одбранимо трофеј у Купу, што Војводина као клуб сигурно заслужује.

Ђурић је препознатљив по томе што  доприноси изградњи добре атмосфере у екипи.

- Овде се с нама налази и доста младих играча, којима су ово можда и прве сенироске припреме. Знам да им није лако, прошао сам све то и увек сам се боље осећао када је уз мене био неко од старијих колега, да ме мало опусти и на тај начин ми помогне. Наравно, буде ту и озбиљних тема за разговор, саветујем те дечаке онолико колико знам и могу, а на њима је да играју добро и покажу да им је место с првотимцима. То су све играчи који су најбољи у свом узрасту у читавој држави, јер да није тако не би били чланови Војводине – истакао је Ђурић.  

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести