Ђорђевић: Позитивном енергијом на шампиона

Нову првенствену сезону фудбалери Војводине отварају сутра увече на стадиону „Рајко Митић“ у Београду.
Slavoljub Djordjevic1 vosa
Фото: Славољуб Ђорђевић, фото: Дневник (А. Предојевић)

Тежег ривала од Црвене звезде нису могли ни да замисле, јер ће им домаћин бити актуелни првак Србије и тим који се најозбиљније припрема да покуша нови пробој у групну фазу Лиге шампиона. У односу на тај циљ, Београђани су склопили заиста јаку и квалитетну екипу. С друге стране, Воша је, у односу на прошлу сезону, претрпела велике промене у играчком кадру, стигао је и нови тренер Славољуб Ђорђевић, а усвојена политика клуба је да се, што је могуће више, шанса пружа младићима пониклим у сопственој омладинској школи.

- Момци које тренирам, од првог дана раде јако добро, позитивну су и имају доста добре енергије - рекао је пред дерби тренер Ђорђевић. - Имамо нов тим и већ доста пута сам наглашаво да нам је потребно мало стрпљења да га уиграмо. Направили смо добар баланс између оних мало искуснијих и млађих играча, а надам се да ће момци да схвате да имају привилегију да играју с прваком и да ће на трибинама бити доста публике. Очекујем да на терен изађу храбро, да заиграју јако против Звезде, баш као што су то чинили и током припрема.

Током рада у Словенији, Воша је имала четири јака контролна сусрета, потом и генералну пробу с Макабијем из Нетање, и на то је подсетио и млади стручњак.

- Припреме су биле базиране на томе да играмо с јаким ривалима. Чињеница је да Војводина током последњих година није имала тежи распоред, па смо у односу на то тражили и што квалитетније противнике, јер у утакмицама с њима може да се види и квалитет наше екипе. Оно што имамо, трудићемо се да максимално искористимо, а хоће ли нам тај модел бити довољан да остваримо вечерас добар резултат, то заиста не знам. Имамо одређене муке с повредама Ковачевића и Топића, али се надам да ће они, ипак, заузети место у екипи. Одлуку о саставу за у којем ћемо да истрчимо вечерас, донећемо тек после последњег тренинга.


Могућ долазак нових играча

О томе да ли је могуће да новосадски црвено-бели додатно освеже редове екипе до краја прелазног рока, тренер Ђорђевић има јасан став.

- У старту смо довели двојицу јако озбиљних фудбалера Душана Стевановића и Александра Буснића - истакао је први тренер Новосађана. - Током самих припрема ангажовали смо и Бастајића, односно Цуцина, а политика клуба и свих нас у спортском сектору је да желимо да доведемо само истинска појачања, а не да гомиламо играче. Имамо неке идеје, јер нам требају још тројица новајлија и у нападу и у одбрани, а спортски директор Љубиша Дунђерски ради на томе и убеђен сам да ћемо у наредном периоду и то да решимо.  


Такмичарски циљеви Војводине, упркос бројним променама у тиму, неће се мењати ни у сезони која следи.

- Војводина је одувек озбиљан и велики клуб, који пред собом има највише циљеве. Покушаћемо да освојимо и првенство и Куп и да урадимо што више у Европи. Да ли ћемо да успемо у томе, не знам, али је сигурно то да ћемо дати све од себе да испунимо циљ. На нама је да радимо, да се боримо и учинимо све што је до нас да успемо. По карактеру сам оптимиста и то ћу покушати да пренесем и на играче. Свесни смо да Звезда има, по мени, најјачи тим у последњих 10 година, сачувала је окосницу екипе и додано се појачала, а и традиција је на њеној страни. Међутим, урадићемо све што знамо да извучемо позитиван резултат, јер, понављам, у сваком сусрету имамо обавезу да идемо на победу - поручио је Славољуб Ђорђевић.

Утакмица Црвена звезда - Војводина почиње у петак  20 часова, уз ТВ пренос на каналу Арена спорт 1.

А. Предојевић

 

Могући тим

Иако ни сам Славољуб Ђорђевић још увек није сигуран у то који тим ће супроставити прваку, могуће је да Војводина вечерас на травњак стадиона „Рајко Митић“ истрчи у следећој постави: Вуклиш - Бјековић, Ковачевић, Стевановић, Деветак - Максимовић, Буснић - Новевски, В. Симић, Човић, Мркајић.

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести