Ђорђевић: Припреме се показале као пун погодак

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Чукаричког Душан Ђорђевић задовољан је урађеним на припремема на Бледу.
 Fudbaleri Čukaričkog Foto: FK Čukarički
Фото: Фудбалери Чукаричког Фото: ФК Чукарички

Брђани су завршили са припремама у Словенији, где су боравили од 24. јуна до 8. јула, одиграли су пет контролних мечева, а финалне припреме пред почетак нове сезоне обавиће у Београду.

"Припреме на Бледу показале су се као пун погодак! Кад то кажем, мислим на комплетне услове, амбијент, терена и на крају крајева противника које смо имали. Потрудили смо се да направимо озбиљну базу пред полазак у Словенију. У неким моментима тим је био шаренолик да би сви добили шансу. Све то је и резултатски изгледало коректно, иако то није у првом плану. Опет, Чукарички је клуб који је трећи у Србији, на сваком тренингу и свакој утакмици се види озбиљност, као и квалитети који чине озбиљан тим ", рекао је казао је Ђорђевић за клупски сајт.

Ђорђевић је истакао да екипа има на чему да ради до почетка нове сезоне, а први меч у Суперлиги играће против Вождовца на Бановом брду у петак, 16. јула од 17.55 сати.

"Увек је незахвално процењивати да ли је екипа у овом тренутку 100 одсто спремна. Као тренер могу да се надам да смо близу тога, али чека нас сад два-три дана паузе и мини циклус у Београду пред прву званичну утакмицу. Свакако смо на добром путу да будемо апсолутно спремни за све што нас чека", рекао је Ђорђевић.

Колико ће стручном штабу Чукаричког бити тешко да одржи фокус екипе на дуелу против Вождовца, с обзиром да одмах после тога следи европски меч против Сумгаита у квалификацијама за Лигу Конференција, тако је на Бановом брду у среду 21. јула у 20 сати.

"То свакако јесте изазов нас. Спремамо се за Европу, али никако не смемо да потценимо Вождовац. Такмичење у домаћем шампионату поново може да нам донесе лепе ствари, да се поново изборимо за међународне мечеве. Надам се да су играчи то схватили, видео сам да је и заменик капитена Шапић у интервјуу потенцирао први меч у сезони. Једноставно, фудбал тако функционише, изазови не могу да се прескачу. Ако се догоди да у главама буде Сумгаит, нећемо бити довољно концентрисани и фокусирани", рекао је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести