Ђоровић презадовољан победом над Русијом

У квалификацијама за Европско првенство 2019. године у Италији и Сан Марину Србија је савладала Русију у Новом Саду са 3:2 (2:2).
Pantic i Zivkovic/FSS
Фото: FSS

На стадиону Карађорђе стрелци за други трећи тријумф "орлића" из исто толико мечева у овим квалификацијама били су Данило Пантић у 15, Лука Јовић у 33. и победнички гол у 60, док су Руси два пута изједначили преко Рифата Жамаљединова у 26. и Георгија Мелкадзеа у 42. минуту.

Селектор репрезентације Србије до 21 године Горан Ђоровић био је веома задовољан после победе над великим противником:

„Презадовољан сам, друга утакмица пред нашим навијачима и честитам за играчима овако се бори за грб Србије. Необазиремо се на табелу, идемо корак по корак и сада се припремамо за следеће утакмице”.

Капитен орлића Андрија Живковић био је асистент на утакмици и један од најбољих играча:

„Знали смо да нас чека тешка утакмица. Противник је био веома квалитетан али смо заслужено победили”.

Везиста Србије Данило Пантић постигао је прелеп гол из слободног ударца:

„Наравно да сам задовољан победом и они су показали да су квалитетна екипа. Захваљујем се навијачима који су дошли да нас подрже”.     

У Групи 7 Гибралтар је савладао Македонију са 1:0, а Јерменија је поражена од Аустрије са 5:0.

У наредној утакмици изабраници Горана Ђоровића гостују Аустрији 10. новембра.


„Орлићи” бољи у дербију

У дерби утакмици у Групи 7 квалификација за Европско првенство младих репрезентација које ће се одржати у Италији и Сан Марину 2019. године, фудбалери Србије, после занимљиве и динамичне битке, савладали су Русију. Гледаоци на стадиону “Карађорђе” имали су прилику да прате солидан фудбал, виде пет погодака и још доста прилика пред оба гола, па је утисак да су задовољни напустили трибине.

Повео је наш тим у 14. минуту, када је на 18-19 метара од гола Русије оборен Данило Пантић. Млади фудбалер Партизана сам је извео слободан ударац, погодивши десну стативу, од које се лопта одбила у мрежу, поред скамењеног голмана Митрушкина. Само два минута касније шутирао је капитен Живковић, али је овог пута чувар мреже гостију добро интервенисао. У 25. минуту уследио је нови слободњак за “орлиће”, овог пута извођач је био запажени Живковић, али је голман руског тима поново био на месту.

Уследила је одмах контра Русије, најпре је голман Радуновић одбио лопту коју је ка голу упутио Мекладзе, али се она одбила до усамљеног Рифата Жемалетинова, а млади фудбалер московског ЦСКА лако је сместио у мрежу, за изједначење на 1:1.

Утакмица је из минута у минут добијала на темпу, па је у 33. минуту Радоњић кратко извео корнер до Живковића, овај је идеално центрирао у петерац Руса, где је у скоку најсналажљивији био Лука Јовић и поново довео наш млади тим до вођства од 2:1. И у 39. минуту могли су изабраници селектора Горана Ђоровића да се радују, када је Грујић извео одличан соло-продор, шутирао, али је Митрушкин опет био на висини задатка.

У 42. минуту Руси су извели убитачну контру, Вукашин Јовановић није добро проценио лет лопте, њу је прихватио Георги Мекладзе, избио сам пред наш гол и још једном изједначио резултат. Само два минута касније, поново је погрешио Јовановић, поново је Мекладзе био у колосалној прилици, али је неко из одбране “орлића” стигао да укилизи и избије лопту у корнер.

Кренули су ривали боље у наставку, па је у 51. минуту Жемалетинов сјајно заобишао неколико препрека, али је његов ударац, срећом, отишао тик поред десне стативе. Смењивали су се тимови у атацима, лопта је чешће била у поседу младића из Србије, а шансе су у тим тренуцима имали Миленковић с једне, односно Жигулев с друге стране.

У 60. минуту уследио је тренутак одлуке. Феноменално је контру започео брзоноги Немања Радоњић, одлично упослио Андрију Живковића, а овај је милиметарски прецизно пронашао у шеснаестерцу Луку Јовића, који се сјајно снашао и постигао свој други, а трећи гол за Србију.

У 77. минуту велику шансу имао је Мелкадзе, а Радуновић маестрално одбранио и ту су узбуђења била завршена.

А. Предојевић

Србија - Русија 3:2 (2:2)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 5.000, судија: Фаркаш (Мађарска). Стрелци: Пантић у 14. и Јовић у 33. и 60. за Србију, а Р. Жемалетинов у 26. и Мелкадзе у 42. минуту за Русију. Жути картони: Стевановић и Грујић (Србија),  Ликачев, Чернов, Жигулев и Шакуро (Русија).

СРБИЈА: Радуновић 7, Стевановић 6,5, Миленковић 7, Јовановић 6,5, Богосавац 7, Лукић 7 (Месаровић), Грујић 6,5, Пантић 7 (Машовић), Живковић 7,5, Радоњић 7 (Пантовић), Јовић 8.

РУСИЈА: Митрушкин 6, Ликачев 6,5, Чернов 6, Ланин 6,5, Гулиев 6 (Чолов), Жигулев 7, Расказов 6,5, Обљаков 6 (Бакаев), Мелкадзе 7, Шакуро 6,5, Р. Желмадетинов 7,5 (Т. Желмадетинов).

Група 7

Србија - Русија 3:2

Јерменија - Аустрија 0:5

Гибралтар - Македонија     1:0

1. Србија

3

3

0

0

9:2

9

2. Русија

4

2

1

1

6:3

7

3. Јерменија

5

2

1

2

4:8

7

4. Аустрија

3

2

0

1

8:1

6

5. Гибралтар

6

1

0

5

1:14

3

6. Македонија

3

1

0

2

3:3

3

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести