Дортмунд "прокоцкао" већ виђену титулу, Бајерн шампион Немачке

ДОРТМУНД/КЕЛН/МИНХЕН: Фудбалери Бајерна освојили су 11. узастопну титулу шампиона Немачке, након што су у последњем колу Бундес лиге савладали као гости Келн 2:1, док је Борусија из Дортмунда на свом терену одиграла "само" 2:2 против Мајнца.
b
Фото: Tanjug (AP Photo/Michael Probst)

Дортмунд је имао све у рукама, победа је доносила титулу, али пред пуним трибинама "Вестфалена" поново нису издржали психолошки притисак, Мајнц је водио 2:0 после само 24 минута, Себастијан Алер промашио је пенал и све што су "милионери" успели било је да у 95. минуту стигну до изједначења голом Никласа Зилеа, претходно је смањио Рафаел Гереиро.

Баварци су до тријумфа у Келну и укупно 33. титулу дошли голом "резервисте" Џамала Мусаиле у 89. минуту.

Повели су голом Кингсија Комана у осмом, а изједначио је Дејан Љубичић у 80. минуту из пенала.


Уручени откази Оливеру Кану и Хасану Салихамиџићу

Досадашњи генерални директор Бајерна Оливер Кан и спортски директор Хасан Салихамиџић добили су отказ, одмах после освајања 11. узастопне титуле шампиона, објавио је немачки клуб.

Кана ће наследити досадашњи заменик директора Јан Кристијан Дресен, док се о наследнику Салихамиџића, како се наводи, још одлучује.

Бајерн је раније данас освојио титулу победом у Келну 2:1, али захваљујући пре свега Борусији из Дортмунда, која није искористила меч лопту и освојила само бод против Мајнца (2:2).


У Лигу шампиона пласирали су се још Лајпциг и Унион Берлин, Фрајбург је у Лиги Европе, Бајер Леверкузен у квалификацијама за Лигу конференција.

У "Цвајту" се селе Херта и Шалке, док ће Штутгарт играти бараж.                        

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести