Драган Шарац: Корак по корак до циља

Дерби Чукарички – Војводина је по општим оцена био и леп и занмљив и квалитетан, без обзира што није било голова, али је он већ историја.
Ranko Veselinovic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Капитен Ранко Веселиновић

Наставак сезоне уследиће већ сутра, када су на програму сусрети осмине финала Купа Србије, а за викенд се играју и утакмице 13. суперлигашког кола.

Ипак, Драган Шарац, помоћни тренер Новосађана, пре него што је прозборио нешто више о наставку такмичења на два фронта, још једном се осврнуо на збивања на стадиону на Бановом брду.

- Гледаоци су имали прилику да прате квалитетан и садржајан сусрет, у којем су једино недостајали голови - рекао је Шарац. - Прилика да се мреже затресу било је на обе стране и због тога, када се подвуче црта, нерешен исход најреалније је одсликао збивања на терену. Бод који смо освојили је велик, посебно када се у обзир узму резултати наших конкурената у прошлом колу. Подсетићу, ТСЦ је поражен у Ивањици, а Партизан у Лучанима, па стога наш реми с Чукаричким додатно добија на значају.

Сутра капитен Ранко Веселиновић и саиграчи дочекују у Купу екипу прволигаша Синђелића. По свему, улога фаворита на њиховој је страни и све осим победе Воше било би велико изненађење.

- Одгледали смо део видео материјала с неких утакмица тима из Београда и видели да он има одређени квалитет. Наравно, на нашем терену ми ћемо се питати, али је потребно да момци одиграју максимално озбиљно и потврде снагу и да се пласирају у четвртфинале овог такмичења.


Човић и Васиљевић тренирају

Немања Човић и Никола Васиљевић, два летошња освежења у редовима Воше, током припремног периода доживели су повреде, били подвргнути операцијама и ове јесени није их било у екипи. Период рехабилитације приближио се крају и јуче су обојица почели да лагано раде с осталим првотимцима. То сигурно може само да радује тренера Лалатовића, иако до почетка пролећне полусезоне на њих и даље неће моћи да рачуна.

- Опоравак Човића и Васиљевића чак је био и бржи од предвиђеног - рекао је др Владимир Чолаковић. - Обојица су се прикључили саиграчима, али ће, како очекујем, у пуном погону бити тек за пролећни део сезоне.

Задовољством је одисао и Немања Човић.

- Све је сада супер, практично као да нисам ни имао операцију - рекао је искусни нападач. - Наравно, никуда не журим, почео сам лагано да тренирам са екипом, а од јануара ћу моћи да конкуришем за место у екипи.


Против Чукаричког, иако су очекивани међу стартних једанаест, у комбинацији за тим није било Ђуришића и Вучића.

- Обојица су добили грип и зато нису могли да играју. Верујемо да ће се опоравити и ставити на располагање шефу Ненаду Лалатовићу, а видећемо за какву поставу ће се он одлучити. Без обзира на све, момци који добију прилику имаће обавезу да начине нови корак унапред и изборе место у наставку такмичења у Купу.

После овог сусрета, Војводина ће на свом стадиону,

у првенственим сусретима, дочекати најпре Јавор, а потом и Инђију.

- И тим утакмицама прићи ћемо максимално озбиљно, јер нам је важан сваки корак на путу ка испуњењу циља - пласману у Европу. Ипак, размишљамо само о првом следећем ривалу, у овом случају то је Синђелић, а после тога посветићемо се дуелу са Ивањичанима – поручио је Драган Шарац.

Утакмица Војводина - Синђелић игра се у среду, од 18 часова.

А. Предојевић 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести