Друголигашки футсал караван улази у финиш полусезоне: Новобечејци избили на чело табеле

Актуелна сезона Друге футсал лиге Србије је изузетно изједначена, чак осам екипа је на три бода разлике.
Futsal Becej
Фото: Dnevnik, ilustracija

Победом у дербију деветог кола против до тада водећег Металац Колорада из Горњег Милановца (9:3,3:2), новобечејска Тиса је преузела епитет лидера са 18 бодова, колико имају и Милановчани. Наредних шест екипа има по 15 бодова, а захваљујући гол разлици редослед је следећи: Коњарник (17), Ивањица (15), Бечеј (7), Зуфо (4), Бањица (2) и Сопот (-3). Међутим, треба додати да Тиса има две, а Ивањица утакмцу мање. Све то најављује изједначену борбу и велику неизвесност око коначног пласмана.

Одлука о победнику поменутог дербија у Новом Бечеју пала је у другом полувремену Домаћин је после веома узбудљиве игре решио први део утакмице у своју корист са 3:2. Николић је изједначио на 3:3 почетком другог полувремена и то је било све што су Милановчани урадили.У даљем току утакмице уследила је голеада Новобечејаца и убедљива победа – 9:3.

Бечејци су гостоваи у Бујановцу и изгубили од екипе Зуфо 2:3 (1:1). Тренер Игор Шошо ни овога пута није могао да рачуна на све играче.

- Одиграли смо можда и најбоље ове полусезоне, а остали без бодова. Пет секунди нас је делило од бода, а на минут и по до краја Голуб је имао отворен пут ка голу, противнички играч га је вукао за дрес, али судије су остале неме и пропала нам је прилика да освојимо сва три бода. Међутим, морам да приметим да је била мучна атмосфера и не бих пожелео никоме да у таквом амбијенту игра. Али, о томе би морали да поведу рачуна у Футсал савезу Србије - огорчен је голман Бечејаца Сава Вадаски.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести