Друлић о репрезентацији Србије, Звезди, Короману....

БЕОГРАД: Некадашњи фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Горан Друлић изјавио је да није није задовољан игром државног тима на утакмици против Турске, али да верује да ће до дуела у Ослу најбољи играчи ући у такмичарски ритам и одиграти на нивоу огромног потенцијала у једној од најважнијих утакмица за српски фудбал у последњих неколико година.
goran drulic, youtube printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Гледао сам обе утакмице. Промењен је систем игре и логично је да не могу одмах све линије тима да функционишу беспрекорно. У Москви је то добро деловало у првом полувремену, после смо брзо примили гол и до изражаја је дошла боља физичка спремност руских фудбалера. Није ми се допало како смо одиграли први део сусрета против Турске, али смо показали карактер када је искључен Коларов и када смо остали са играчем мање у пољу. Сигуран сам да ће у Норвешкој то бити много боље, ова генерација заслужује да оде на Европско првенство и желим им од срца да то и остваре“, рекао је Друлић Танјугу.

Друлић са великом пажњом прати и дешавања у својој Звезди и, како каже, уверен је да ће се на Маракани трећу годину заредом играти групна фаза Лиге шампиона.

"Иде све како треба, Звезда је фаворит против Омоније, а прошла сезона је показала да ни Олимпијакос није непобедив. Декса полако склапа мозаик који је замислио у својој глави, треба и времена да ствари дођу на своје место. Имао сам задовољство да кратко сарађујем са малим Гаврићем, сматрам га великим талентом српског фудбала и уколико га повреде не спутају направиће велику каријеру. Јако ми је драго кад видим да домаћи играци играју важне улоге у Црвеној звезди, никада нисам био присталица великог броја странаца у нашим клубовима“.

Друлић је искористио прилику и да прокоментарише коментаре на друштвеним мрежама бившег репрезентативца Огњена Коромана, у којима доминирају политички ставови.

"Недопустиво је да се Короман, као бивши и неостварени тренер меша у политику и позива на бунт и револт навијачких група, поготову у овом тренутку који је круцијалан за Србију. Короман своје личне неуспехе жели да припише председнику Србије, због чега позива навијачке групе и спортисте на линч председника Србије. Једини циљ је да изазове немире на улицама, у тренутку када наша земља трпи огромне притиске. Увек сам био мишљења да политика нема везе са спортом и да ми спортисти не треба да сејемо мржњу него да будемо пример младима који желе да крену стопама шампиона", истакао је Друлић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести