Дружили се некадашњи фудбалери Бачке из Бачке Паланке

Традиционални скуп некадашњих фудбалера бачкопаланачке Бачке ни ове године није изостао.
1
Фото: Приватна архива

Тачно у заказано време, готово без иједног кашњења, поново су заједно били  Стеван, Аца, Бориша, Богдан, Влада, Никола, Чеда, Ђорђе.., фудбалери који су од половине прошлог века па наредне две деценије са успехом бранили боје овог клуба.

Након доласка на зборно место(Ресторан „Идила“) ветерани су се упутили ка стадиону „Славко Малетин Вава“ – месту на коме је већина њих направила прве фудбалске кораке. У свечаној сали испред актуелне управе клуба поздравили су их Марјан Рнић и Лазар Вјештица.

-Бачкој сте поклонили део себе, тачније даривали сте јој најлепше године свог живота. Много тога сте у аманет оставили нама млађима који смо од вас учили како се игра фудбал, а потом и како се руководи клубом. У последњих неколико година Бачка је постигла низ веома вредних такмичарских резултата. Поред тога, уложено је много у стадион, у шта сте се верујем и сами уверили. Настојаћемо да се што пре вратимо у Суперлигу. Укључили смо у рад клуба млађе људе који ће, убеђен сам, имати од нас шта да науче. Желим вам добро здравље и да се поново видимо за годину – две у још већем броју – казао је Лазар Вјештица приликом пријема бивших фудбалера Бачке.

У име бивших играча присутнима се обратио Илија Јовановић.

-Захваљујем се домаћинима на топлом пријему. Све нас бивше играче Бачке посебно је одушевио стадион који изгледа изузетно лепо, рекао бих као никад до сада. Драго нам је што смо и ми били део историје овог клуба коме желимо да и даље буде успешан – поручио је Јовановић.

Присутни на дружењу: Александар Дамјановић, Стеван Водалов, Стеван Киртић, Бориша Зиројевић, Петар Рајшп, Богдан Југовић, Влада Влајков, Никола Перковић, Чеда Сентин, Ђорђе Вукадинов, Илија Јовановић, Душан Сердар, Мита Докић, Милорад Јовић, Миладин Зеленовић, Радован Самарџија, Душан Станојевић, Бора Чабрило, Бранислав Влајић, Милош Штрбоја, Стеван Томичић, Илија Анђушић, Рајко Векић, Никица Пољански, Душан Грубор, Мидораг Бјелица, Милан Ђурица, Душан Антић и Душан Батинић.

М. Ђ. Кременовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести