Ђурић пред Партизан: Без нервозе, храбро до циља

НОВИ САД: Три победе остале су иза фудбалера Војводине, који, готово углас, истичу да у истом ритму желе да наставе сезону.
Milan Djuric/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Милан Ђурић у карактеристичној акцији

Проблем би једино могла да представља чињеница да су пред њима два заиста тешка и захтевна гостовања, сутра иду на ноге рањеном Партизану, а потом им следи пут у Лучане и дуел с неугодном екипом Младости. У сваком случају, предстојећи изазови показаће тренутну форму и вредност новосадског тима, као и то да ли је он на добром путу да потпуно превазиђе кризу и настави с повратком у врх српског фудбала.

- Идемо корак по корак, а први наредни изазов зове се Партизан - рекао је Милан Ђурић, стрелац јединог гола у дуелу између црвено-белих и Радника из Сурдулице. – Црно – бели имају добру екипу, али немају спортске среће у последње време и због тога су заостали за Звездом. Гледао сам њихов дуел с Напретком, имали су прилику да код вођства од 1:0 постигну и други гол, али уместо тога Крушевљани су изједначили и однели им бод. Чини ми се да је њихов проблем већи него наш, али су и даље веома озбиљан ривал, који ће уложити све што може како би изашао кризе. Играће против нас на све или ништа, али смо ми, с друге стране, ушли у серију победа и желимо да наставимо да бележимо добре резултате.


Неизвестан Езе, Мирков оперисан

Најбољи стрелац Војводине ове јесени, Нигеријац Винсент Езе, опоравља се од повреде рамена, али је његов наступ против Партизана под знаком питања.

- Езе је почео да тренира с екипом, али избегава дуеле како не би ризиковао погоршање озледе - рекао је др Владимир Чолаковић. - Он се осећа боље, бол је све мања, тако да су шансе да буде спреман до дуела с Партизаном веће него пред утакмицу с Радником. Срећковић и Хухумис раде самостално и неће бити у комбинацији, а Александар Мирков је оперисао стопало (неурином) и очекује га пауза од четири до пет недеља. Остали играчи су здрави и биће на располагању шефу стручног штаба Драгомиру Окуки. 


Искусни везни зна да његовим саиграчима и њему самом неће бити ни мало лако у недељу увече, а пут до испуњења циља види на следећи начин:

- Пре свега, надам се нашој доброј партији и игри у којој ћемо показати храброст и још више страсти и жеље него што смо то чинили у дуелима с Врањанцима и Сурдуличанима. Имамо квалитетан тим и осећам да се подижемо као екипа, а сада је време да то и докажемо. Желимо да се вратимо у борбу за европску визу, од тога нисмо одустали и важно је да останемо упорни и самоуверени и да играмо без нервозе.

За разлику од травњака на “Карађорђу”, на стадиону Партизана трава је одлична и омогућиће играчима обе екипе да покажу све што умеју.

- Верујте, нама је најтеже када играмо по yомбама, јер тада је потребно направити барем потез или два више и губи се на течности и брзини. На стадиону Партизана моћи ћемо с те стране мирније да играмо и покажемо квалитет и искрено се надам да ћемо то и да урадимо. Уколико се будемо упустили у отворену и храбру битку, имаћемо право и да се надамо жељеном резултату - нагласио је Милан Ђурић.

Сусрет Партизан - Војводина игра се од 19 часова, уз пренос на каналу ТВ Арена спорт 1.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести